Şeful de la Drumuri Craiova, ridicat de poliţişti. Bogdan Bratu şi-ar fi falsificat diplomele de studiu

Procurorii Parchetului General efectuează trei percheziţii în domicilii din judeţele Dolj şi Giurgiu într-un dosar în care e vizat directorul general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova.

23 apr. 2021, 12:00
Şeful de la Drumuri Craiova, ridicat de poliţişti. Bogdan Bratu şi-ar fi falsificat diplomele de studiu
foto: gds.ro

Şeful de la Drumuri Craiova, ridicat de poliţişti. Anchetatorii au precizat că e vorba despre un dosar penal în care se fac cercetări pentru infracţiunea de înşelăciune care ar fi fost comisă de o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional. Este vorba despre Bogdan Bratu, director general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova, acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin folosirea unor documente de studii falsificate, au precizat surse judiciare citate de Agerpres.

„Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea şi menţinerea în eroare a instituţiei, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat şi stabilit în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză. Acţiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Citeşte şi: Poliţiştii care au omorât un om la Piteşti, eliberaţi din arest. Jandarmul, mandat de arestare

Bogdan Bratu a făcut liceul la Grupul Şcolar „Miron Nicolescu” din Giurgiu, obţinând în 1997 o diplomă de Bacalaureat. Ulterior, a urmat cursurile a două facultăţi. Are o diplomă de economist la Facultatea de Management din cadrul ASE (2009), precum şi o diplomă în Drept, obţinută în 2016 la Universitatea Hyperion din Bucureşti, conform CV-ului postat pe site-ul DRDP Craiova.

Reacţia lui Ludovic Orban, după ce şeful de la Drumuri Craiova e acuzat de înşelăciune. „E pus în perioada guvernării PSD”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova, acuzat de înşelăciune prin folosirea de documente de studii falsificate, a fost pus în funcţie în guvernarea PSD şi, după ce a fost demis, a obţinut repunerea în funcţie printr-o decizie a instanței de judecată.

„Domnul Bratu, el a fost demis şi a câştigat prin proces, a fost repus în funcţie prin decizie de instanţă. Din ce ţin eu minte e pus în perioada guvernării PSD, a fost schimbat când s-au certat PSD Dolj cu PSD Giurgiu şi acum a câştigat prin decizie de instanţă repunerea în funcţie”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Aflat vineri într-o vizită în judeţul Dolj, liderul PNL a mai precizat că nu are informaţii despre studiile lui Bogdan Bratu, acuzat c-ar avea documente de studii falsificate.

Citeşte şi: Liviu Dragnea mai face o încercare. Decizia care l-ar putea scoate mai repede din închisoare