Poliţiştii care au omorât un om la Piteşti, eliberaţi din arest. Jandarmul, mandat de arestare

Cei doi poliţişti acuzaţi că l-au ucis pe bărbatul Piteşti au fost arestaţi la domiciliu. Aceştia vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă de Parchetul Militar.

22 apr. 2021, 17:39
Poliţiştii care au omorât un om la Piteşti, eliberaţi din arest. Jandarmul, mandat de arestare
Poliţiştii care au omorât un om la Piteşti, arestaţi la domiciliu

UPDATE:

Tribunalul Bucureşti a emis, joi, un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele jandarmului implicat în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat în forţă de pe o terasă din Piteşti.

Procurorii militari au preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş dosarul în care doi poliţişti sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Cei doi poliţişti se află în prezent în arest la domiciliu.

Motivul preluării l-a constituit implicarea a doi jandarmi în evacuarea în forţă a bărbatului care a decedat.

Poliţiştii care au omorât un om la Piteşti, arestaţi la domiciliu. Aceştia erau încarceraţi la sediul IPJ Argeş şi au fost audiaţi prin videoconferinţă.

Poliţiştii care au omorât un om la Piteşti, arestaţi la domiciliu

Citeşte şi Soția bărbatului din Pitești ucis în timpul intervenției polițiștilor: „Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia”

În timpul audierilor, cei doi poliţişti au spus că au intervenit conform procedurilor. Unul dintre ei s-a apărat în instanță spunând că victima l-ar fi jignit și ar fi încercat să îl agreseze pe colegul său.

Admite contestaţiile formulate de inculpatul FLOREA ILIE, şi inculpatul DRĂGHICI DANIEL-PETRUŢ, aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Desfiinţează în totalitate încheierea penală din data de 19 aprilie 2021 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 3946/109/2021. În baza art. 205 Cod procedură penală şi art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Florea Ilie şi Drăghici Daniel-Petruţ, cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la 22.04.2021 până la 21.05.2021, inclusiv.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii Florea Ilie şi Drăghici Daniel-Petruţ au obligaţiile prevăzute de art. 221 alin. 2 lit. a) şi b) Cod procedură penală şi anume: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară şi a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice între ei, cu membrii de familie ai persoanei vătămate decedate şi cu martorii Mocanu Florin, Niţă Elena Andreea, Dinuţă Mihail Cosmin, Mihai Bogdan, Onică Marian-Daniel, Ilie Cristian Minel, Lăzărescu Cătălin, Safta Romeo, Preda Cristina Andreea, Tălpigă Florian, Stoicescu Loredana Ioana, Stoican Ana Maria, Rîpeanu Alexandru Vladimir, Rogojinaru Adriana Ionela, Dumitru Ion, Stroe Georgiana-Daniela.

Desemnează ca organ de supraveghere Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, prin Biroul Supravegheri Judiciare. Atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 Cod procedură penală. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Florea Ilie de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 33/UP, din data de 19.04.2021, emis de Tribunalul Argeş, şi a inculpatului Drăghici Daniel-Petruţ, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 34/UP, din data de 19.04.2021, emis de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 3946/109/2021, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 22 aprilie 2021, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, se arată în motivare.

Citeşte şi Ce pensie va încasa poliţistul implicat în tragedia de la Piteşti, unde un om a murit

Reamintim că un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. Incidentul care a dus la arestarea celor doi poliţişti s-a petrecut vinerea trecută.

Medicii legişti au stabilit că moartea bărbatului luat pe sus de poliţişti de la terasa din Piteşti a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică.