Şeful de secţie din Penitenciarul Rahova a fost arestat preventiv

Şeful de secţie din Penitenciarul Rahova, acuzat că a luat mită de la deţinuţi, a fost arestat preventiv. El ar fi primit bani şi alte bunuri ca să le permită deţinuţilor să aibă telefoane mobile. Cu ajutorul subcomisarului, chiar şi vrăjitoarea Vanessa a reuşit să-i strecoare un telefon de ultimă generaţie soţului ei aflat după gratii.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 15:20
Şeful de secţie din Penitenciarul Rahova a fost arestat preventiv

În numai două luni, Virgil Mihuţ a favorizat peste 20 de arestaţi din penitenciarul Rahova. Şeful de secţie a acceptat să primească de la deţinuţi sume modice, de doar câteva sute de lei. În schimb, le-a permis acestora să folosească telefoanele mobile în penitenciar. Banii ajungeau la subcomisar fie prin rudele arestaţilor, fie prin alţi deţinuţi, mai apropiaţi de Virgil Mihuţ.

Toţi deţinuţii care au beneficiat de privilegii in penitenciar sunt audiaţi de procurori. Rând pe rând, ei au dat explicaţii anchetatorilor.

Angajaţii Administraţiei Naţionale a penitenciarelor, care i-au adus la DNA pe deţinuţii mituitori, erau extrem de supăraţi după reţinerea unuia dintre şefii lor şi au încercat să-i ferească de camerele jurnaliştilor pe cei care primeau beneficii în arest.

Ca deţinuţii să nu facă declaraţii presei despre modul în care îi dădeau mită şefului de la Rahova, gardienii de la penitenciar au mutat duba din faţa DNA.