Șeful de Stat Major al armatei germane, previziune îngrijorătoare: „În cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război cu Rusia”

Armata germană se pregăteşte intens pentru un eventual război cu Rusia. Şeful Statului Major german spune că este necesar ca armata germană să fie „aptă de război” în cinci ani.

11 feb. 2024, 12:55
Șeful de Stat Major al armatei germane, previziune îngrijorătoare: „În cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război cu Rusia”

Un război cu Rusia este inevitabil, crede şeful de Stat Major al armatei germane, Carsten Breuer, potrivit unui interviu publicat în ediţia de duminică a ziarului conservator Die Welt, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit lui Breuer, Rusia prezintă atât potențialul militar, cât și intenția unei posibile extinderi a agresiunii sale dincolo de Ucraina.

Pe baza diferitelor analize şi când văd ameninţarea potenţială pe care o reprezintă Rusia, pentru noi înseamnă cinci până la opt ani de pregătire. Aceasta nu înseamnă că va fi un război atunci. Dar este posibil. Pentru că sunt militar, spun: în cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război”, a declarat Breuer.

Citeste si Vladimir Putin: „România şi Ungaria ar putea revendica teritorii din Ucraina”

Armata germană, pregătită de război cu Rusia

Pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece, „ne confruntăm cu posibilitatea unui război impus din exterior”, a avertizat responsabilul militar german.

Pe lângă disponibilitatea personală şi materială, este vorba şi de schimbarea necesară de mentalitate la care trebuie să ne supunem. Trebuie să existe o schimbare de mentalitate, atât în societate, cât şi, mai ales, în armată”, a mai spus generalul german.

Citeste si Valeri Kuzmin, despre tezaurul României de la Moscova: „O pisică moartă scoasă de la naftalină”

În cadrul noii strategii de descurajare şi apărare a NATO, Germania va menţine 35.000 de soldaţi în disponibilitate pe viitor. Aceasta include o divizie a armatei complet echipată şi pregătită să intervină din 2025 şi o alta din 2027.

În ceea ce privește sprijinul german pentru Kiev, șeful de cabinet a spus că nu vede „o limitare conștientă” a ajutorului. O limită constă însă în capacitățile industriale germane, care trebuie extinse, a adăugat Breuer.