Şeful Departamentului pentru lupta antifraudă pleacă de la conducerea instituţiei: Marius Vartic cere să revină la DNA

Procurorul Marius Vartic, șeful Departamenului pentru lupta antifraudă, cere încetarea detașării la instituție și revenirea la DNA. Solicitarea va fi discutată de Secția pentru procurori a CSM în ședința din 2 octombrie.

RomaniaTV.net
28 sept. 2018, 10:09
Şeful Departamentului pentru lupta antifraudă pleacă de la conducerea instituţiei: Marius Vartic cere să revină la DNA

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din data de 2 octombrie se află „Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr.19343/2018 privind cererea formulată de domnul procuror VARTIC MARIUS CĂTĂLIN, de încetare a detaşării la Departamentul pentru lupta antifraudă şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central”.

Vartic a fost numit la conducerea DLAF în data de 18 iulie 2016, cu rang de secretar de stat.

El are 20 de ani vechime în calitatea de magistrat cu ocuparea consecutivă a funcţiei de judecător (mai 1996 – noiembrie 2000), procuror militar (noiembrie 2000 – noiembrie 2003), procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (noiembrie 2003 – iulie 2016).

La data numirii în funcţia de şef al DLAF, exercita funcţia de procuror şef al Biroului de combatere a infracţiunilor comise în legătură cu achiziţiile publice din cadrul Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.