Şeful DIICOT, despre intervenţia jandarmilor la casa Luizei: „Nu s-au dus în forţă excesivă”

Şeful DIICOT, procurorul Felix Bănilă,a intervenit vineri seară, la România TV, pentru a justifica intervenţia jandarmilor la locuinţa familiei Melencu, din localitatea Dioşti.

27 sept. 2019, 16:54
Şeful DIICOT, despre intervenţia jandarmilor la casa Luizei: „Nu s-au dus în forţă excesivă”

Felix Bănilă a precizat că jandarmii prezenţi la locuinţa familiei tinerei dispărute au avut drept misiune punerea în aplicare a unei decizii a unui judecător de la Tribunalul Bucureşti, document care este „mai mult decât o ordonanţă a procurorului”. Acesta a precizat că nu se poate implica în ancheta procurorilor care instrumentează acest caz, dar şi că intervenţia oamenilor legii nu a fost „un exerciţiu de forţă excesivă”.

Citeşte şi Mama Luizei, revoltată după amenda primită: Dincă mi-a luat fata, DIICOT îmi ia banii! Să mă ia Dincă şi pe mine, să pot să le plătesc!

Au încercat să le explice despre ce este vorba (…) Familia beneficiază de consultanţă juridică. La faţa locului a fost prezent un ofiţer de poliţie judiciară, delegat de procurorii DIICOT. Nu vreau să stigmatizez pe nimeni, nici să arunc cu degetul, procurorii nu vor să încalce legea. După cum aţi văzut, nu s-au dus în forţă excesivă„, a spus Felix Bănilă, procurorul şef al DIICOT, la România TV.

Citeşte şi Bunicul Luizei are tensiunea 22 şi riscă să facă accident vascular cerebral. El va fi transferat la spitalul din Craiova

Vineri seară, după ce timp de mai multe ore jandarmi şi poliţişti au aşteptat la locuinţa familiei Melencu, bunicul tinerei dispărute a fost preluat cu o ambulanţă pentru a fi transportat la spital, după ce bărbatul a suferit pusee de hipertensiune. Iniţial, bunicul şi mama tinerei dispărute au refuzat transportul la spital, iar bărbatul a încercat de două ori să se autoincendieze, a doua oară turnându-şi combustibil pe haine. De fiecare dată jandarmii au intervenit şi l-au oprit.