Şeful Direcţiei de Drumuri Craiova, arestat la domiciul. Bogdan Bratu este acuzat că și-a falsificat diploma şi a încasat ilegal indemnizaţii de peste 1 milion lei

Directorul Direcției Drumuri și Poduri Craiova a fost plasat în arest la domiciul, fiind acuzat de procurori că și-a falsificat diploma pentru a ajunge într-o funcție publică.

24 apr. 2021, 16:20
Şeful Direcţiei de Drumuri Craiova, arestat la domiciul. Bogdan Bratu este acuzat că și-a falsificat diploma şi a încasat ilegal indemnizaţii de peste 1 milion lei

Şeful Direcției Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, a fost reținut de procurori Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care este cercetat pentru înșelăciune. Mai exact, Bogdan Bratu ar fi folosit la angajare o diplomă de licenţă obţinută fraudulos, inducând în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Magistraţii au decis însă ca Bogdan Bratu să fie plasat în arest la domiciul.

Procurorii au reţinut că „în perioada mai 2014 – prezent, (Bogdan Bratu n.red.) ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16.03.2016 prin sentinţa penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale”.

Potrivit anchetatorilor, acesta a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite entităţi şi după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în legătură cu valabilitatea acestora.

„Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate/anulate, inculpatul a ocupat funcţii publice importante (director regional în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcţii în virtutea cărora a avut acces la informaţii de importanţă strategică, gestionarea bugetelor privind construcţia şi modernizarea drumurilor naţionale, derularea şi atribuirea contractelor de achiziţie publică şi de modernizare a reţelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreţinere şi pază a acestora”, se precizează în comunicat.

PICCJ arată că, prin faptele indicate, a fost prejudiciată instituţia angajatoare cu 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.