Şeful Direcţiei Finanţelor Publice Ploieşti a fost arestat preventiv

Publicat: Marţi, 10 Februarie 2015 21:46 // Actualizat: Marţi, 10 Februarie 2015 21:46 // Sursa: romaniatv.net

Directorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Ploieşti, Daniel Petre, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv, marţi seară, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia formulată de procurorii DNA faţă de decizia Tribunalului Prahova de plasare a inculpatului în arest la domiciliu, informează Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia declarată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva deciziei pronunţată, joi, de Tribunalul Prahova prin care Daniel Petre era plasat în arest la domiciliu.

Astfel, instanţa a desfiinţat în totalitate respectiva decizie şi a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a directorului general al DGRFP Ploieşti, Daniel Petre, dispunând arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Potrivit unui comunicat al DNA, Daniel Cristian Petre a primit, în mod repetat, în perioada aprilie - mai 2012, de la un denunţător, sumele de 20.000 lei, 10.000 lei respectiv 20.000 lei, pentru ca, în calitate de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova cu atribuţii delegate de administrator public, să facă demersuri pentru favorizarea unei firme, în sensul atribuirii unei lucrări privind modernizarea unui drum judeţean, finanţată din fondurile CJ Prahova.

De asemenea, inculpatul a promis că va face demersuri şi în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăţilor către societatea respectivă şi suplimentarea cu 20% din valoarea totală a lucrării menţionate, pe parcursul derulării contractului.

Ulterior, în cursul lunii aprilie 2013, înaintea sărbătorilor pascale, Daniel Petre, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Prahova, a primit de la acelaşi denunţător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeaşi firmă, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa.

Anchetatorii notează că, la acea vreme, agentul economic respectiv derula activităţi comerciale cu o altă firmă, între acestea fiind încheiate documente fictive în baza cărora se rulau sume importante de bani, aspecte care au reprezentat obiectul unor infracţiuni de corupţie (fapte cercetate într-un dosar înregistrat la DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti şi finalizat cu rechizitoriul în cursul anului 2014).

De asemenea, ca director executiv al DGFP Prahova, Daniel Cristian Petre a încercat, în cea de-a doua jumătate a anului 2013, să-l sprijine direct sau indirect pe denunţător, care era cercetat într-un dosar înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acest context, printr-un intermediar, Daniel Petre a solicitat şefului serviciului nominalizat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti să coordoneze activitatea de verificare în dosarul respectiv, să nominalizeze o altă echipă (compusă din persoane agreate de inculpat) pentru a efectua controlul, alta decât cea propusă de acesta.

Mai mult, în luna februarie 2014, Daniel Petre a chemat la biroul său toţi şefii de serviciu şi directorii responsabili de activitatea de inspecţie fiscală şi le-a solicitat ca toate echipele de inspecţie fiscală să efectueze, în luna respectivă, numai rambursări de TVA, aspect care s-a şi întâmplat ulterior.

DNA mai susţine că, la acea dată, erau în curs verificările dispuse de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cauza mai sus menţionată care, practic, în acest mod, au fost întrerupte, cu consecinţa întârzierii soluţionării dosarului penal.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 feb 22:25
...Daniel Petre, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv, marţi seară, după ce Curtea de Apel Ploieşti …read more ...
10 feb 22:17
...Ploieşti a admis contestaţia formulată de procurorii DNA faţă de decizia Tribunalului Citește mai departe… Mai mult The post Şeful Direcţiei...
10 feb 22:07
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}

#headerimg {
float: left;
margin: 0;
width: 340px;
height: 200px;
background:...
10 feb 22:04
...marţi seară, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia formulată de procurorii DNA faţă de decizia Tribunalului Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net ...
10 feb 22:01
...marţi seară, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia formulată de procurorii DNA faţă de decizia Tribunalului Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
10 feb 21:58
...faţă de decizia Tribunalului Citește mai departe… Mai mult ...
10 feb 21:54
...marţi seară, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia formulată de procurorii DNA faţă de decizia Tribunalului Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H