Șeful DSU Raed Arafat : „Fără dansuri şi cât mai puţin contact de Sărbătorile de iarnă”

Raed Arafat anunţă controale stricte în perioada Sărbătorilor de iarnă şi cere limitarea petrecerilor de Crăciun şi Revelion.

14 dec. 2020, 22:09
Șeful DSU Raed Arafat : „Fără dansuri şi cât mai puţin contact de Sărbătorile de iarnă”

Șeful DSU Raed Arafat a declarat luni, că poliția va lua „cele mai serioase măsuri” dacă se vor confirma petreceri organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, cu încălcarea regulilor anti-COVID.

Întrebat cum ar trebui românii să petrească sărbătorile de iarnă, șeful DSU a spus: „Cat mai putin contact, cat mai putina mobilitate si respectarea regulilor cu portul mastii si distantarea. Astea sunt cele mai importante lucruri. Am vazut ca se fac invitatii la petreceri, ca ‘Veniti ca noi organizam petrecere si va fi discreta si nu va observa nimeni’. Nu exista asa ceva. Sunt convins ca cei de la ordine publica vor lua masurile cele mai serioase. E cel mai periculos sa organizam petreceri si dansuri in perioada sarbatorilor de iarna”.

Raed Arafat, anunţ despre petrecerile de Revelion. Câte persoane pot participa

Șeful DSU Raed Arafat: Măsuri speciale în zonele de schi 

Recent, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 decembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Petrecerile de Crăciun și Revelion ar trebui limitate doar la membrii familiei

Petrecerile de Crăciun și Revelion reprezintă un risc de îmbolnăvire cu Covid-19 dacă sunt organizate cu persoane din afara familiei-gazdă.

Raed Arafat spune că statul român nu poate interzice astfel de petreceri private, însă recomandarea autorităților este ca aceste sărbători să fie petrecute doar între cei apropiați, ”adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască”.

”Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă.

În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine.

Sunt recomandări pe care le dăm. Să nu vedem titluri care o să apară în unele ziare, că Arafat a interzis sau Comitetul a interzis populației să invite oameni acasă. Noi n-am interzis, noi recomandăm ca oamenii să limiteze contactul în această perioadă și să păstreze sărbătorile în rândul familiei.

Arafat prevestește carantinarea altor orașe: „Vin perioade grele, cu sărbătorile de iarnă”

Bineînțeles, aici, cine dorește să riște, există o limită care poate să meargă către ea. Pot să meargă, pot să participe la diferite acțiuni, dar vor fi reguli care vor fi foarte stricte pe aceste acțiuni.” – a spus Raed Arafat la Pro TV.

Arafat, despre cazurile de îmbolnăvire cu Covid-19: ”Problema este cât va fi după sărbători. Cât de mult s-au respectat regulile. Este posibil ca după sărbători să asistăm la o creștere. Este acest lucru posibil, fără să speculăm acum. O să vedem. Ne pare rău. Trebuie lumea să înțeleagă că nimeni nu are nimic împotrivă ca lumea să se distreze și să se simtă bine, dar până va veni vaccinul, și după cum vedeți, la începutul anului va începe acest lucru, vom începe vaccinarea în primul trimestru, până atunci mai avem un hop de trecut. După ce începe vaccinarea poate că lucrurile încep să se îmbunătățească și, bineînțeles, la anul să revenim cât mai aproape de normalitate. Asta este speranța noastră. Dar în acest an trebuie să avem grijă mai departe.” – a mai spus Arafat recent la Pro TV.


loading...