Şeful Erste despre România: Puteţi deveni nişte câştigători în Europa

Preşedintele executiv al grupului Erste Bank, Andreas Treichl, a subliniat vineri că România are o şansă foarte bună să devină un câştigător în Europa, prin măsurile economice pe care le-a luat, preşedintele Traian Băsescu replicând că acest lucru se va întâmpla atunci când va trece criza în întreaga Europă.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 10:57
Şeful Erste despre România: Puteţi deveni nişte câştigători în Europa

„Vă mulţumesc foarte mult pentru că aţi cerut să avem o discuţie. Cred că este un moment oportun ca să vedem cum putem împinge lucrurile înainte în 2012, care pare a fi un an riscant pentru întreaga Europă”, a afirmat Traian Băsescu, în debutul întrevederii pe care a avut-o, vineri, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantul Erste Bank.

Andreas Treichl a punctat faptul că România se află „într-o situaţie bună”, şeful statului adăugând: „Pentru moment”. „Pentru moment. Multe măsuri dure au fost luate şi cred că cel mai important lucru este ca România să fructifice toate şansele pe care le are acum pentru a crea creştere economică. Dacă vă uitaţi la întreaga Europă şi comparaţi situaţia României cu cea a altor ţări, precum şi faptul că Guvernul a făcut câţiva paşi dureroşi pentru a îmbunătăţi deficitul bugetar, cred că acum România are o şansă foarte bună să devină un câştigător în Europa”, a completat Andreas Treichl.

Şeful statului a precizat că, pentru moment, au fost create şansele ca România să devină un câştigător în Europa. „Când o să treacă criza, nu chiar acum. Am fost pe deplin de acord că am creat condiţiile ca România să devină un câştigător, dar atunci când criza o să treacă în întreaga Europă”, a arătat Băsescu.

Preşedintele Erste Bank a mai precizat că România se află în situaţia în care poate „construi infrastructură” şi poate să primească importante fonduri europene.