Şeful Finanţelor din Corabia este urmărit penal

Şefului Administraţiei Fiscale din Corabia, Gabriel Vîţă, i s-a întocmit dosar penal de către procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Olt. Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals material în înscrisuri, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, informează gdo.ro.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 13:30
Şeful Finanţelor din Corabia este urmărit penal

Pe lângă Gabriel Vîţă, procurorii îl cercetează şi pe Theodor Silviu Vîţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, dar şi pe Marian Buruntia şi Ciprian Bogdan Buruntia, pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Pe data de 20 decembrie, s-au realizat 12 percheziţii la locuinţele celor patru bărbaţi, dar şi la sediile firmelor din Corabia ce aparţin familiei Buruntia. În urma acestor perchiziţii, au fost găsite documente contabile, medii informatice de stocare a datelor şi alte documente care atestă tranzacţii comerciale.

Procurorii sunt de părere că firmele sunt de fapt firme „fantomă”.

„Urmărirea penală a evidenţiat până în prezent faptul că, în perioada 2010-2011, societăţile comerciale controlate de familia Buruntia au efectuat achiziţii intracomunitare de zahăr alimentar, alte mărfuri alimentare şi nealimentare din Republica Bulgaria, acele tranzacţii comerciale nefiind evidenţiate conform prevederilor legale în documentele contabile, rezultatul fiind eludarea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat”, este precizat într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate, însă riscă să stea între 3 şi 15 ani după gratii.