Şeful Finanţelor Publice din Roşiorii de Vede, acuzat de luare de mită

Şeful Administraţie Finanţelor Publice a Municipiului Roşiorii de Vede a fost reţinut de procurorii DNA pentru mită. Constantin Joiţa este acuzat că a primit materiale de construcţii de peste 20.000 de lei de la o firmă care avea datorii.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 14:24
Şeful Finanţelor Publice din Roşiorii de Vede, acuzat de luare de mită

În schimbul banilor, şeful Fiscului a emis zece certificate de atestare fiscală conform cărora societatea respectivă nu avea debite. Astfel, firma a putut participa la licitaţiile publice, deşi dacă avea datorii nu ar fi fost legal.

„În cursul anului 2007, inculpatul Joiţa Constantin, în calitate de şef al Administraţiei Finanţelor Publice din municipiul Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, a pretins şi a primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu titlu de mită, mai multe bunuri în valoare totală de 20.513 lei. Bunurile, constând în materiale de construcţii şi amenajări, au fost primite pentru ca inculpatul să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să elibereze, în cursul anilor 2006 – 2008, zece certificate de atestare fiscală în care a consemnat în mod nereal că firma de la care a primit bunurile nu figurează ca având debite către bugetul general consolidat al statului deşi în realitate această societate avea astfel de datorii la momentul eliberării documentelor. Aceste atestate erau necesare pentru ca firma respectivă să poată participa la licitaţiile publice”, potrivit ordonanţei întocmită de procductori.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Constantin Joiţa pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.