Şeful IGPR: „Butoane” nu e un clan violent, şi-a spălat gulerele

Poliţia Giurgiu a instrumentat 30 de dosare ale grupării Butoane, care nu este însă una violentă, axându-se mai mult pe infracţiuni economice, a declarat marţi şeful IGPR, Liviu Popa.

RomaniaTV.net
18 oct. 2011, 17:15
Şeful IGPR: „Butoane” nu e un clan violent, şi-a spălat gulerele

„Informaţiile circulă, tot ce pot să vă spun este că Poliţia Giurgiu a instrumentat 30 de dosare ale grupării Butoane. Este o grupare care nu este violentă, şi-a spălat gulerele, e mai mult pe infracţiuni economice„, a susţinut Liviu Popa, întrebat fiind de jurnalişti despre presupusa legătură dintre membrii clanului Butoane şi poliţişti din IPJ Giurgiu.

Liviu Popa a declarat că a vrut să facă o evaluare a situaţiei de la Giurgiu şi că a avut o întrevedere cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

„Procurorii nu sunt nemulţumiţi de activitatea poliţiştilor. Toate declaraţiile luate în ancheta privind moartea baschetbalistului american au fost apreciate de poliţişti. Toate acestea s-au îndeplinit într-un firesc absolut”, a mai spus Liviu Popa.

În legătură cu repunerea în funcţie a fostul şef al IPJ Giurgiu, Liviu Popa a precizat că de trei luni în fruntea instituţiei este un şef împuternicit.

„De mai bine de trei luni avem un şef împuternicit la Giurgiu, fostul şef trebuie repus în funcţie, însă această repunere în funcţie va fi cel târziu în 6 decembrie, când împlineşte vârsta de pensionare”, a spus şeful Poliţiei Române, la inaugurarea noului sediu al Secţiei 10 de poliţie aflat pe Bulevardul Unirii.

Şeful IGPR, Liviu Popa, a declarat marţi, după ce a fost audiat de Comisia de apărare din Cameră, că va continua şi în perioada următoare vizita pe care a început-o luni şi care priveşte anumite activităţi ale poliţiei din Giurgiu.

„A fost o vizită de evaluare personală, a mea, cu privire la anumite activităţi ale poliţiei din Giurgiu. Este o vizită pe care o voi continua, în funcţie de program, şi în zilele următoare”, a spus Popa despre vizita la Giurgiu făcută luni.

El a negat categoric că membrii „clanului Butoane” ar fi încercat să cumpere influenţă în rândul poliţiştilor din Giurgiu.

„De-a lungul timpului membri ai clanului au fost trimişi în judecată, s-au luat măsuri împotriva lor de poliţiştii de la Giurgiu. Vă asigur că suntem conectaţi la tot ceea ce înseamnă fenomen infracţional şi în rândul altor clanuri din ţară”, a spus Popa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat vineri că la Poliţia Giurgiu, „per ansamblu, activitatea lasă foarte mult de dorit”, mai ales în ceea ce priveşte conducerea instituţiei, apreciind că şeful Inspectoratului este „un om iresponsabil, care se gândeşte strict la el”.