Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani este infectat cu COVID-19

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, a fost infectat cu virusul COVID-19, a declarat, miercuri, şefa Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 06:56
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani este infectat cu COVID-19

„Şeful ISU a lucrat 12 ore în dispecerat, vineri, a prezentat simptome şi a fost testat. Rezultatul a venit aseară (marţi seară n.r.) şi a fost pozitiv. Din acest motiv, domnul colonel a fost internat la Spitalul Judeţean Botoşani”, a afirmat Adăscăliţei, potrivit Agerpres. 

Marţi seară, colonelul, care este și adjunct al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost informat de către medicii epidemiologi că rezultatul este pozitiv, acesta fiind diagnosticat cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Încă 13 români au murit de coronavirus. Bilanţul total a crescut la 854 de decese

Şeful IJSU Botoşani prezenta simptome minore, dar a fost internat la Spitalul Judeţean, unde urmează să fie supus mai multor teste şi investigaţii şi ţinut sub strictă supraveghere medicală.

Direcția de Sănătate Public desfășoară o anchetă epidemiologică în acest caz, iar printre contacții colonelului se află și o serie de șefi ai județului, potrivit stiri.botosani.ro.

La nivelul IJSU Botoșani, sunt opt angajați care au fost diagnosticați cu Covid-19, inclusiv șeful instituției.

Foto: stiri.botosani.ro.

Citeşte şi: Numărul morţilor de coronavirus a trecut de 250.000, la nivel mondial. Peste 70.000 de decese sunt numai în SUA