Situaţie revoltătoare în Capitală. Un elev s-a aruncat pe geam în pauză, după ce a fost umilit de colegi

Un elev de 12 ani, de la Școala George Bacovia din Bucureşti, sectorul 4, s-a aruncat pe geam, după ce ar fi fost bătut și umilit de mai mulţi colegi.

04 iun. 2021, 08:25
Situaţie revoltătoare în Capitală. Un elev s-a aruncat pe geam în pauză, după ce a fost umilit de colegi

Situaţie revoltătoare în Capitală. În recreaţie, elevul a sărit pe geamul clasei de la primul etaj al şcolii, în timp ce unii dintre colegi îl filmau cu telefoanele mobile și alții îl îndemnau să sară şi îl aplaudau.

Situaţie revoltătoare în Capitală. Un elev s-a aruncat pe geam în pauză, după ce a fost umilit de colegi

Băiatul a căzut de la o înălţime de aproximativ cinci metri, iar profesorii au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112. O ambulanță l-a transportat la Spitalul Marie Curie, unde medicii au stabilit că rănile nu sunt grave. Sursa citată nu menționează data incidentului.

„Mi-a spus că este supărat, nu a justificat supărarea lui, am întrebat dacă supărarea lui merita aşa gest, a zis nu. El este o fire mai taciturnă, așa…”, a declarat Dorina Constantin, directoarea şcolii George Bacovia din Bucureşti. Băiatul a fost apoi transferat la Spitalul Alexandru Obregia pentru consiliere psihologică. Potrivit unui studiu realizat de „Salvați Copiii”, peste 90% dintre copiii și adolescenții care au ajuns în ultimul an la psiholog, în centrele de specialitate ale organizației, au suferit tulburări emoționale care aveau legătură cu pandemia.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu propune deschiderea școlilor pentru toți elevii, cu prezență fizică, fără condiția de testare. Contre dure cu Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan
 

Băiatul a fost apoi transferat la Spitalul Alexandru Obregia pentru consiliere psihologică. Potrivit unui studiu realizat de „Salvați Copiii”, peste 90% dintre copiii și adolescenții care au ajuns în ultimul an la psiholog, în centrele de specialitate ale organizației, au suferit tulburări emoționale care aveau legătură cu pandemia.

Anxietatea a fost diagnosticul în cazul a jumătate dintre adolescenții consultați, în timp ce școlarii mici și preșcolari s-au confruntat cel mai des cu tulburări emoționale și cu dificultăți în a se readapta la școală.

Citeşte şi: Cât de relevant este numărul de anticorpi formaţi după vaccinare. Explicaţiile medicului Virgil Musta: „Anticorpii nu sunt singurul mecanism care intervine în protecţia împotriva bolii”