Şeful Interpol dezvăluie care este adevăratul motiv pentru care au fost arestate Udrea şi Bica

Şeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a făcut un anunț important despre arestarea Alinei Bica și Elenei Udrea. Acesta susține că instituția a acționat la ordinul unui judecător din Costa Rica, iar momentul arestării celor două a fost ales ca unul strategic.

RomaniaTV.net
11 oct. 2018, 08:46
Şeful Interpol dezvăluie care este adevăratul motiv pentru care au fost arestate Udrea şi Bica

El a explicat că Interpol lucrează la fiecare caz în parte, iar arestarea s-a petrecut în momentul considerat de ei potrivit.

”Da, într-o audienţă, doamna Alina Bica s-a prezentat în biroul meu, însoţită de consilierii ei juridici (…) La acel moment ne-a dezvăluit locaţia în care ele locuiau, dar am păstrat legătura cu avocaţii ei, nu am mai discutat cu dumneaei”, a explicat Chinchilla.

Șeful Interpol a explicat că le oferise şansa celor două să se prezinte la Tribunalul din San Jose, însă Bica şi Udrea au tras de timp.

Citeşte şi:  Elena Udrea află peste câteva ore dacă va fi eliberată

”Acum lucrăm în două cauze diferite, una cu doamna Alina Bica şi una cu doamna Elena Udrea, cu care nu am avut niciun tip de contact, nici cu avocaţii. Eu le-am spus că cel mai bine era să se prezinte la Tribunalul din SSan Jose. Avocatul mi-a spus că va discuta cu Alina Bica şi vor lua o decizie, totuşi procedura poliţiei nu poate fi pusă în STAND BY.

Ele au o cerere de refugiat, dar asta sunt drepturi pe care le pot solicita. Asta însă nu înseamnă că procedura poliţiei nu merge mai departe. (…) La biroul nostru încercăm să găsim cel mai bun moment să efectuăm arestarea şi în acest sens lucrăm la fiecare caz în parte, iar în cazul celor două doamne ni s-a părut că este momentul oportun pentru arestare (…) În sistemul nostru penal au dreptul că solicite câteva recursuri, pot solicita inclusiv schimbarea încadrării juridice”, a mai declarat Gustavo Chinchillla, citat de Jurnalul.ro.