Şeful IPJ Călăraşi nu poate fi dat afară pentru că este bolnav

Comandantul IPJ Călăraşi susţine că stresul creat de jurnalişti l-a băgat în concediu medical şi îl împiedică să afle oficial că e demis.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 11:59
Şeful IPJ Călăraşi nu poate fi dat afară pentru că este bolnav

Schimbarea din funcţie a comisarului-şef Vasile Mărgineanu vine după un an în care faptele poliţiştilor din Călăraşi au umplut paginile ziarelor.

Pentru a întârzia destituirea din funcţie, şeful Inspectoratului Judeţean s-a îmbolnăvit subit.

„Sunt în concediu medical şi mă simt foarte rău. Am o discopatie, o problemă mai deosebită”, a declarat Vasile Mărgineanu, fost comandant IPJ Călăraşi

Prefectul judeţului a aprobat, miercuri, schimbarea din funcţie a şefului IPJ.

„Dacă ceea ce a constatat Consiliul de Disciplină este de natură să conducă către eliberarea din funcţie, atunci bineînţeles că nu pot să mă opun”, a precizat Emil Muşat, prefectul judeţului Călăraşi.

Controlul ofiţerilor IGPR care a dus la schimbarea comandantului a fost declanşat de dezvăluirile jurnaliştilor potrivit cărora Vasile Mărgineanu, rudele sale dar şi ofiţeri din conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi au comis nenumărate ilegalităţi.

Şi ministrul de interne, Traian Igaş, a declarat că îl va retrograda pe şeful IPJ Călăraşi.

„Cei care greşesc, plătesc”, a spus acesta.

Vasile Mărgineanu este doar primul cap care cade în urma controlului de la IGPR. În urma raportului au fost dispuse 17 cercetări prealabile pentru Vasile Mărgineanu, cei doi adjuncţi şi şefii de municipii. Au fost identificate 40 de capete de acuzare pentru şeful IPJ Călăraşi, 35 pentru adjunctul Marian Dumitrache, 20 pentru adjunctul Ion Nicolae şi 5 capete de acuzare pentru şeful Poliţiei Municipale, Vasile Luchian.