Şeful ISU care a înjurat morţii din Colectiv, în faţa judecătorilor. Este acuzat de abuz

Şeful ISU, colonelul Orlando Şchiopu, care este acuzat că a batjocorit victimele din Clubul Colectiv a fost dat în judecată de un subaltern.

20 dec. 2019, 07:02
Şeful ISU care a înjurat morţii din Colectiv, în faţa judecătorilor. Este acuzat de abuz

Orlando Şchiopu este chemat în faţa judecătorilor, într-un proces deschis de un subaltern al său, Cătălin Irinel B., care susţine că a fost victima unor abuzuri, scrie spynews.ro. Înainte de a-l da în judecată pe col. Şchiopu, subofiţerul a făcut şi plângeri penale împotriva conducerii ISU, însă procurorii militari au clasat dosarul.

Citeşte şi Tatăl ultimului tânăr care a murit după incendiul din Colectiv: „S-a pus în genunchi, cerând să fie urcat într-o ambulanţă”

Pompierul a contestat decizia în instanţă, însă judecătorii i-au respins, recent, cererea: „Respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul plt. maj. B. Cătălin Irinel din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealu Spirii Bucureşti – Ilfov împotriva ordonanţei de clasare din 19.08.2019 emisă în dosarul penal nr.561/P/2019 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi menţinută prin ordonanţa nr.130/II/2/2019 din 23.10.2019 a prim procurorului militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. În temeiul art.275 alin.2 C.pr.pen. obligă petentul plt. maj. B. Cătălin Irinel la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”.

Col. Orlando Şchiopu a revenit în atenţia publicului recent, după ce au fost mediatizate imagini înregistrate imediat după tragedia din Clubul Colectiv. În înregistrarea respectivă, şeful ISU ar fi afirmat, referindu-se la morţii întinşi pe asfalt: „Lasă-i, în … mea!”

La scurt timp, Orlando Şchiopu a declarat. „În mod clar, nu se referea la cei decedaţi (înjurătora surprinsă în filmarea cu intervenţia la clubul Colectiv, n.r.). În mod sigur. Dacă vă uitaţi, sunt înconjurat de mai mulţi ofiţeri şi vorbesc cu mai multă lume deodată. Sunt mai mulţi oameni care pun întrebări în acelaşi timp. Referitor la mutarea celor decedaţi dintr-o parte în alta, am folosit un singur cuvânt: Lasă-i!”.