Şeful MAE: Soluţionarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii Republicii Moldova, o prioritate

Publicat: Joi, 01 Septembrie 2016 20:43 // Actualizat: Joi, 01 Septembrie 2016 20:43 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat joi, la Potsdam (Germania), la Reuniunea informală a miniștrilor de Externe din statele participante OSCE.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MAE, șeful diplomației române a transmis mesaje-cheie pe domenii de interes prioritar pentru România, cu accent pe reconfirmarea sprijinului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și impulsionarea acțiunii OSCE în soluționarea conflictelor prelungite.

În context, conform sursei citate, ministrul Afacerilor Externe a evidențiat că, pentru România, soluționarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova rămâne o prioritate majoră.

Lazăr Comănescu a felicitat președinția-în-exercițiu a OSCE pentru reușita organizării unei runde de negocieri în format "5+2" (Berlin, 2 — 3 iunie 2016), precizând, totodată, importanța reluării acestora, după doi ani de întrerupere.

"Ministrul Lazăr Comănescu a mai subliniat necesitatea implementării depline a angajamentelor asumate de statele participante OSCE pe toate cele trei dimensiuni ale activității Organizației: politico-militară, economică și de mediu și umană. El a evidențiat contribuția specifică a României în contextul deținerii, în 2016, a mandatului de președinte al Comitetului de Securitate al OSCE, precum și pregătirile pentru preluarea, la începutul anului 2017, a președinției Forumului pentru Cooperare în domeniul Securității/ FSC", precizează sursa citată.

De asemenea, șeful diplomației române a susținut funcționarea corespunzătoare a mecanismelor și instituțiilor autonome ale OSCE, precum și a prezențelor în teren ale Organizației. Totodată, a sprijinit implementarea angajamentelor OSCE în domeniul combaterii amenințărilor transnaționale și promovarea unor abordări integrate a provocărilor de securitate cu impact multidimensional, se mai arată în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Lazar Comanescu MAE prioritate Romania solutionare conflict transnistrean
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H