Şef al mafiei din Italia, trădat de Cupidon. A fost capturat de Poliție în Franţa în timpul unei cine romantice

Un şef al mafiei din Italia care a evadat anul trecut dintr-o închisoare de maximă securitate folosind lenjerii de pat a fost capturat în Franţa, au anunţat autorităţile.

03 feb. 2024, 17:58
Şef al mafiei din Italia, trădat de Cupidon. A fost capturat de Poliție în Franţa în timpul unei cine romantice

Marco Raduano, în vârstă de 40 de ani, şeful al mafiei Gargano din regiunea Puglia din sudul Italiei, a fost surprins joi în faţa unui restaurant de lux din Bastia, Corsica, unde era la masă, alături de o femeie.

El a fost prins de aceeaşi unitate anti-mafia care l-a capturat pe Matteo Messina Denaro, un alt lider al mafiei care fost fugar timp de aproape trei decenii, scrie news.ro, citând CNN.

Citește și: Româncă moartă în Italia, în timp ce se ducea la locul de muncă. A căzut din picioare pe stradă

Raduano a fost inclus printre primii 10 cei mai periculoşi fugari de către Europol.

De asemenea, a fost reţinut şi cel care este  mâna sa dreaptă, Gianluigi Troiano, care a fugit din arest la domiciliu în 2021, după ce şi-a desprins brăţara electronică. El a fost arestat joi la Granada, Spania, în timp ce ridica un colet

Operaţiunea comună a fost ordonată de Direcţia regională anti-mafia din Bari, Puglia şi efectuată de carabinieri ai ROS şi comandamentul provincial din Foggia, Puglia. La arestare au cooperat şi Garda Civilă Spaniolă şi Jandarmeria Naţională Franceză, potrivit comunicatului Carabinierilor.

Citește și: Povestea emoționantă a unei românce plecate la muncă în Italia. A dormit în gară, a suferit de foame, dar a găsit puterea să se ridice: „Uneori auzeam voci care îmi spuneau să pun capăt la toate”

Evadarea lui Raduano prin legarea lenjeriei de pat de la fereastra închisorii  în urmă cu mai puţin de un an a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale penitenciarului. Evadarea a durat 16 secunde şi a fugit pe jos fără ca gardienii să sesizeze sau să îl urmărească, ceea ce a dus la o anchetă internă în închisoarea de maximă siguranţă.

Raduano ispăşea o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru trafic de droguri când a evadat şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă în lipsă după evadarea sa, pentru instigarea la uciderea mafiotului Omar Trott într-un bar din Vieste, Italia, în 2017.