Şeful OMS intră în izolare. E suspect de coronavirus

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a intrat în izolare duminică după ce a fost contact direct al unei persoane care a fost testată pozitiv cu coronavirus. Acesta susţine că nu prezintă încă niciun simptom al bolii.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 06:04
Şeful OMS intră în izolare. E suspect de coronavirus

„Am fost identificat ca un contact al unei persoane care a fost testată pozitiv pentru COVID -19. Sunt bine şi fără simptome, dar voi intra în carantină în următoarele câteva zile, în conformitate cu protocoalele OMS, şi voi lucra de acasă”, a scris pe Twitter Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Acesta mai spune că „este esențial ca toți să respectăm sfaturile medicale. Așa vom rupe lanțul de transmitere al COVID-19, vom învinge virusul și vom proteja sistemele medicale”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, 55 de ani, de origine etiopiană ocupă funcţia de director general al Organizației Mondiale a Sănătății din 2017. Are un mandat pe cinci ani. Anterior, doctorul specializat în eradicare malariei a activat în guvernul Etiopiei ca ministru al sănătății (2005-2012) și ca ministru al afacerilor externe (2012-2016). În iulie 2009, a fost ales președintele Consiliului de Administrație al Fondului Global pentru combaterea SIDA, tuberculozei și malariei.