Şeful Parchetelor Militare, trecut în rezervă de Klaus Iohannis. CSM a cerut sancţionarea acestuia în dosarul 10 august

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a general-locotenentului - cu trei stele Gheorghe Cosneanu din Ministerul Apărării Naţionale, din 3 ianuarie 2020.

RomaniaTV.net
19 dec. 2019, 09:45
Şeful Parchetelor Militare, trecut în rezervă de Klaus Iohannis. CSM a cerut sancţionarea acestuia în dosarul 10 august

Cosneanu este şeful Secţiei Parchetelor Militare. La începutul lunii ianuarie, Inspecţia Judiciară a solicitat CSM sancţionarea lui Gheorghe Cosneanu, precum şi a procurorului Bogdan Pârlog, cel care a fost în Piaţa Victoriei pe 10 august 2018 şi s-a sesizat în legătură cu intervenţia jandarmilor, scrie Agerpres.

Inspecţia Judiciară susţinea că Gheorghe Cosneanu i-a desemnat pe procurorii Ionel Corbu şi Marian Văetişi, delegaţi de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti la Secţia Parchetelor Militare, să instrumenteze respectivul dosar, cu încălcarea Ordinului nr. 387/2015 al procurorului general.

În aprilie, secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea formulată de Inspecţia Judiciară.

Şeful statului a semnat joi şi decretul privind trecerea în rezervă a prim-adjunctului directorului SPP Gabriel Creţu, general-locotenent – cu trei stele. Iohannis l-a trecut în rezervă, din 3 ianuarie 2020, şi pe general-locotenent – cu trei stele Alexandru Ion din Ministerul Apărării Naţionale.

Citeşte şi: Recursul compensatoriu, abrogat. Klaus Iohannis a semnat decretul

Decretele semnate de Iohannis

 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 19 decembrie a.c., următoarele decrete:

    Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției (PL-x 542/17.10.2018);
    Decret privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (PL-x 281/18.06.2019);
    Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Cosneanu Gheorghe din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 ianuarie 2020;
    Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Alexandru Ion din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 ianuarie 2020;
    Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Crețu Gabriel din Serviciul de Protecție și Pază”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.