Şeful Pentagonului a folosit e-mailul personal în scop profesional

Secretarul american al apărării, Ashton Carter, a utilizat un cont personal de email pentru sarcini de serviciu în primele sale luni la Pentagon, a relatat joi cotidianul New York Times, citând surse de la Casa Albă și oficiali ai Departamentului Apărării american, transmite Reuters.

17 dec. 2015, 06:44
Şeful Pentagonului a folosit e-mailul personal în scop profesional

Carter, care și-a preluat mandatul în luna februarie, a continuat să-și folosească emailul personal — contrar regulilor Departamentului Apărării — pentru cel puțin două luni după ce a devenit public, în luna martie, faptul că Hillary Clinton a utilizat contul său personal de email în scopuri profesionale în timpul mandatului ei de secretar de stat.

Potrivit publicației citate, atunci când șeful de personal al Casei Albe, Denis McDonough, a aflat în luna mai că Ashton Carter folosea contul personal de email în scop profesional, el a cerut lămuriri Pentagonului.

Citeşte şi Şeful Pentagonului: Statele Unite îşi recunosc greşeala după bombardamentul asupra spitalului din Kunduz

Peter Cook, purtător de cuvânt al lui Ash Carter, a precizat într-o declarație publicată miercuri că șeful Pentagonului a recunoscut că a greșit atunci când a folosit emailul personal pentru unele sarcini de serviciu.

‘După analizarea practicilor sale legate de email anterior în acest an, secretarul apărării consideră că folosirea ocazională a emailului personal în scop profesional, chiar și pentru chestiuni de rutină administrative, a fost o greșeală. În consecință, el a renunțat la folosirea emailului personal în acest scop și și-a redus utilizarea emailului în general’, a spus Cook.