Şeful Pentagonului Mark Esper a acuzat China că ar fi ascuns informaţii

Şeful Pentagonului Mark Esper a acuzat China de lipsă de transparenţă referitor la noul tip de coronavirus, la mai mult de patru luni de la primele informaţii provenite din Wuhan. 

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 18:34
Şeful Pentagonului Mark Esper a acuzat China că ar fi ascuns informaţii

Mark Esper, ministrul amercian al Apărării, a declarat că „este clar că ar fi putut fi mai transparenţi mai devreme şi să ofere mai multe date. chiar şi astăzi, constatăm că ascund informaţii”.

„Dacă ADN-ul noului coronavirus ar fi fost transmis şi experţilor noştri mai devreme, am fi putut să reacţionăm mai bine”, a explicat Mark Esper.

Citeşte şi: A MURIT femeia care a dezvăluit relaţia dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky

„Pentru a reveni la normal sau aproape normală, trebuie să cooperăm. Toate ţările lumii cooperează pentru a încerca să înţeleagă acest virus şi pentru a-l stăpâni. În acest moment, noi nu vedem o astfel de iniţiativă din partea Chinei”, a mai declarat Esper.

Noul tip de coronavirus a contaminat mai mult de două milioane de persoane în toată lumea şi a cauzat moartea a mai mult de 127.000 de victime. Statele Unite plătesc cel mai grav tribut, cu 26.000 de decese şi 610.000 de cazuri înregistrate.