Şeful Pfizer anunţă: Vaccinarea cu a patra doză va fi necesară mai devreme decât ne aşteptam

Albert Bourla, directorul executiv de la Pfizer, a declarat pentru presa americană că este posibil să avem nevoie de a patra doză de vaccin anti-Covid, mai repede decât ne-am fi aşteptat.

09 dec. 2021, 22:22
Şeful Pfizer anunţă: Vaccinarea cu a patra doză va fi necesară mai devreme decât ne aşteptam

„A patra doză ar putea fi necesară mult mai repede decât ne-am fi aşteptat”, a spus Albert Bourla, şeful Pfizer, pentru CNBC. “Când vom vedea datele din realitate vom spune dacă a treia doză este eficace și împotriva Omicron și pentru cât timp”, a completat el, subliniind că a treia doză va oferi, totuși, o protecție foarte ridicată.

Declaraţiile lui Albert Bourla vin în contextul în care Pfizer a anunțat că trei doze din vaccinul său pot oferi o protecție semnificativă împotriva tulpinei Omicron, în timp ce doar două doze de vaccin nu ar oferi un nivel foarte ridicat de anticorpi.

Citeşte şi Pfizer BioNTech şi Moderna au dat lovitura cu vaccinurile anti-covid. Fac profit de 1.000 de dolari în fiecare secundă

A treia doză de vaccin Pfizer oferă un nivel de protecție comparabil cu cel oferit la variantele anterioare ale coronavirusului, a anunţat compania.

Pe lângă faptul că vaccinarea cu un ”booster” al Pfizer ar asigura o protecţie eficientă împotriva variantei Omicron, grupul a anunţat că dezvoltă, cu toate acestea, un vaccin specific împotriva variantei Omicron, care ar urma să fie gata în martie 2022.

Citeşte şi Şeful Pfizer spune că probabil va trebui să ne vaccinăm anual anti-Covid. Vaccinul împotriva variantei Omicron va fi gata în 100 de zile