Şeful Pfizer spune că probabil va trebui să ne vaccinăm anual anti-Covid. Vaccinul împotriva variantei Omicron va fi gata în 100 de zile

Oamenii vor trebui probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19 pentru mult timp de acum înainte, a declarat șeful Pfizer pentru BBC.

02 dec. 2021, 12:23
Şeful Pfizer spune că probabil va trebui să ne vaccinăm anual anti-Covid. Vaccinul împotriva variantei Omicron va fi gata în 100 de zile

Dr. Albert Bourla a spus că vaccinarea anuală va fi necesară pentru a menține un „nivel foarte ridicat de protecție”. Marea Britanie și-a asigurat deja 114 milioane de doze suplimentare de vaccinuri Pfizer și Moderna care urmează să fie livrate în următorii doi ani. În urmă cu un an, Marea Britanie a fost prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech, aminteşte BBC.

Directorul executiv al Pfizers a vorbit cu BBC înainte de apariția variantei Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud și, de asemenea, înainte de anunțul că guvernul Regatului Unit a semnat contracte de cumpărare a celor 54 de milioane de Pfizer-BioNTech suplimentare și 60 de milioane de doze Moderna, pentru 2022 și 2023.

Citeşte şi Varianta sud-africană Omicron ar putea fi, de fapt, britanică. Un medic reputat s-a infectat la Londra, înainte de detectarea tulpinii la Cape Town

Aceste oferte includ acces la vaccinuri modificate, dacă este necesar, pentru a combate Omicron și viitoarele variante mutante îngrijorătoate, a spus Departamentul de Sănătate de la Londra.

Dr. Bourla a spus că Pfizer are deja vaccinuri actualizate, ca răspuns la variantele Beta, identificate pentru prima dată în Africa de Sud, și Delta, identificate pentru prima dată în India, dar că acestea nu au fost necesare. Compania lucrează acum la un vaccin actualizat, ca răspuns la varianta Omicron, care ar putea fi gata în 100 de zile.

El a subliniat că vaccinurile au ajutat la salvarea a milioane de vieți în timpul pandemiei și fără ele „structura fundamentală a societății noastre ar fi amenințată”. Până la sfârșitul anului, este de aşteptat ca Pfizer să fi furnizat deja trei miliarde de doze de vaccin cu acid ribonucleic mesager (ARNm), iar pentru anul viitor sunt planificate să fie livrate patru miliarde de doze.

Citeşte şi Varianta Omicron aduce restricţii şi pentru vaccinaţi. Ţara care reintroduce carantina pentru turişti, indiferent dacă sunt sau nu imunizaţi