Şeful Poliţiei Borsec si un subaltern, reţinuti pentru trafic de influenţă şi şantaj

Şeful Poliţiei Borsec, Alexandru Ovidiu Vodă, şi agentul şef de poliţie Nicolae Colcer au fost reţinuţi, marţi, fiind acuzaţi de trafic de influenţă şi şantaj, după ce au cerut peste 10.000 de euro de la o persoană pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul în care este cercetată pentru ultraj.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 20:18
Şeful Poliţiei Borsec si un subaltern, reţinuti pentru trafic de influenţă şi şantaj

Comisarul şef Alexandru Ovidiu Vodă, şeful Poliţiei oraşului Borsec, judeţul Harghita, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş pentru trafic de influenţă şi complicitate la şantaj.

Alături de Alexandru Ovidiu Vodă este cercetat şi Nicolae Colcer, agent şef la Poliţia Borsec, fiind acuzat de şantaj, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada mai-septembrie 2011, Alexandru-Ovidiu Vodă, în calitate de şef al Poliţiei oraşului Borsec, a pretins diferite sume de bani, din care a primit, în patru tranşe, 4.950 lei de la o persoană denunţătoare, promiţându-i că va interveni pe lângă un subordonat şi pe lângă procurori din Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa pentru ca dosarul în care este cercetat pentru ultraj să fie soluţionat favorabil.

„De asemenea, în perioada ianuarie-octombrie 2011, inculpatul Colcer Nicolae, în calitatea sa de agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Borsec, având sprijinul şefului său, inculpatul Vodă Alexandru-Ovidiu, l-a constrâns pe acelaşi denunţător să-i dea suma de 10.000 de euro sub ameninţarea că va face declaraţii incriminatorii în dosarul în care denunţătorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, iar dacă va primi această sumă, va face declaraţii care să permită adoptarea, de către procuror, a unei soluţii favorabile denunţătorului”, notează procurorii în documentul citat.

Cei doi au fost reţinuţi, marţi, de procurorii anticorupţie, Curtea de Apel Târgu Mureş urmând să stabilească dacă vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile.


loading...