Şeful Poliţiei Capitalei, Nicu Dragoş Orlando, a demisionat

Nicu Dragoş Orlando, împuternicit ca şef al Poliţiei Capitalei, şi adjunctul său Marius Eugen Ştefan au demisionat din funcţie în urma scandalului legat de cazul poliţistului pedofil, relatează România TV.

12 ian. 2018, 16:49
Şeful Poliţiei Capitalei, Nicu Dragoş Orlando, a demisionat

Chestorul de poliţie Nicu Dragoş Orlando a fost împuternicit să exercite funcţia de director general al Poliţiei Capitalei începând cu 26 septembrie 2017. Acesta l-a înlocuit pe chestorul Marius Mihai Voicu, promovat în funcţia de prim-adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu.

Document OFICIAL al şefului Poliţiei Române. Ce scrie în raportul cerut lui Bogdan Despescu de premierul Mihai Tudose

Informaţia se regăseşte în raportul făcut de şeful IGPR Bogdan Despescu.

Conform documentului, „din considerente de onoare profesională”, Nicu Dragoş Orlando a cerut vineri încetarea împuternicirii sale la conducrea Direcţiei Generale de Poliţie a Muncipiului Bucureşti.

Din aceleaşi raţiuni a demisionat şi adjunctul său.

Ministrul Afacerilor Interne a fost sesizat pentru dispunerea declanşării cercetării prealabile cu privire la săvârşirea unor eventuale abateri disciplinare în cazul lui Nicu Dragoş Orlando.

Ministrul de Interne Carmen Dan a cerut, într-o conferinţă de presă, demisia şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care urma să fie înlocuit de Cătălin Ioniţă. Aceasta a spus că este este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Carmen Dan: Am transmis propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu

Premierul Mihai Tudose a refuzat schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Române, solicitând un raport de la acesta.

Premierul Tudose: Aştept raportul în 7 zile. Un consilier al doamnei ministru Carmen Dan a fost coleg şapte ani cu făptuitorul

Judecătoria Sectorului 6 a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a poliţistului Eugen Stan, acuzat că ar fi agresat sexual doi copii într-un bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

Eugen Stan a fost reţinut luni de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, el fiind acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

„La data de 08.01.2018, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul S.E. sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală”, anunţă Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Conform sursei citate, „în ziua de 05.01.2018, în intervalul orar 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe palierul etajului 8 – inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani”.

Bărbatul a fost prins de poliţişti luni dimineaţă. Agresorul este poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, iar la audieri a recunoscut faptele. El ar fi fost recunoscut de către colegii săi, care l-au denunţat duminică după-amiază.

Poliţistul se numeşte Eugen Stan şi lucrează de 10 ani în Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, este căsătorit şi are doi copii.

Anul trecut ar fi încercat să violeze o femeie, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, tot în Sectorul 6 al Capitalei.