Şeful Poliţiei Capitalei susţine că forţele de ordine sunt pregătite pentru o ripostă a interlopilor. „Poliţia poate gestiona orice”

Şeful Poliţiei Capitalei a dat asigurări în direct la România TV că la priveghiul interlopului Emi Pian au fost trimise efective suplimentare pentru că sute de persoane au trecut pe la căpătâiul liderului clanului Duduianu. Comisarul-şef Bogdan Berechet a explicat că forţele de ordine sunt pregătite inclusiv pentru o ripostă a clanurilor interlope, după uciderea lui Emi Pian.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 18:53
Şeful Poliţiei Capitalei susţine că forţele de ordine sunt pregătite pentru o ripostă a interlopilor. „Poliţia poate gestiona orice”

Întrebat de jurnalistul Victor Ciutacu dacă priveghiul şi înmormântarea lui Emi Pian ar putea fi transformate într-un focar infracţional, comisarul-şef Bogdan Berechet a explicat că „încă de aseară măsuri suplimentare de a întări dispozivitul de menţinere a ordinii publice”.

„Desfăşurăm activităţi de monitorizare a tuturor persoane care încalcă sau încearcă să încalce prevederile legale”, a afirmat şeful Poliţiei Capitalei.

Bogdan Berechet a afirmat că membrii clanurilor interlope sunt monitorizaţi şi şi-a exprimat speranţa că nu va exista o ripostă. Autorităţile susţin că sunt pregătiţi inclusiv cu trupe suplimentare de intervenţie în cazul în care situaţia va degenera.

„Cu siguranţă, Poliţia este pregătită şi poate gestiona orice fel de incident”, a spus Bogdan Berechet.

Şeful Poliţiei Capitalei a menţionat că forţele de ordine au discutat cu familia interlopului Emi Pian, iar rudele îndoliate „înţeles că trebuie să respecte legea”.

„Am purtat această discuţie în această dimineaţă. Ne-au convins că vor înţelege ceea ce le-am transmis”. 

Întrebat dacă anumiţi poliţişti sunt cercetaţi deoarece miercuri nu au fost impuse regulile de distanţare la priveghiul lui Emi Pian, Bogdan Berechet a afirmat că posibilele nereguli sunt analizate.

„Analizăm situaţia de ieri. Şi dacă s-a greşit, o să învăţăm din ele. Vă asigurăm că dacă au existat probleme, vor fi analizate de structurile competente în acest aspect”, a conchis şeful Poliţiei Capitalei.

Avocatul clanului Duduianu dezvăluie adevărata cauză a morţii. Ce l-a ucis pe Emi Pian: „Nu a consumat droguri. Nu va fi război”