Şeful Poliţiei Metrou, prins băut la volan. Emanuel Marin Nica a fost urmărit şi a încercat să sară un gard ca să nu fie prins

Emanuel Marin Nica, şeful Poliției Metrou din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), a fost prins băut la volan. După ce a fost amendat şi lăsat fără permis, fostul șef al IPJ Ilfov a fost urmărit de poliţişti, după ce a plecat de la faţa locului ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 05:45
Şeful Poliţiei Metrou, prins băut la volan. Emanuel Marin Nica a fost urmărit şi a încercat să sară un gard ca să nu fie prins

Şeful Poliţiei Metrou a fost oprit în trafic, miercuri, în Sectorul 4, de agenţii de la Brigada Rutieră. Emanuel Marin Nica a fost testat cu etilotestul, fiind depistat cu o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost amendat şi i-a fost reţinut permisul pentru o perioadă de 90 de zile, conform Mediafax.

După ce a fost sancţionat, Emanuel Marin Nica s-a urcat din nou la volan şi a plecat ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Şeful Poliţiei Metrou a fost urmărit în trafic, fiind prins în zona Parcului Carol. Emanuel Marin Nica şi-a abandonat maşina şi a încercat să scape, escaladând un gard, notează Clubferoviar.ro.

Şeful Poliţiei Metrou a fost dus ulterior la o subunitate de Poliție, unde i s-a deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Acum, Emanuel Nica se află în concediu de odihnă. El urmează să fie anchetat, din dispoziția conducerii Poliției Capitalei. El a fost audiat, joi, la sediul Poliției Române, de către ofițerii Direcției de control intern.

Emanuel Nica s-a aflat la conducerea IPJ Ilfov în 2012, la momentul uciderii japonezei Yurika Masuno în Corbeanca. La acea vreme, Nica a fost eliberat din funcţie. De asemenea, fostul adjunct al acestuia, Ionel Lefter, a fost sancționat cu mustrare scrisă și mutat la Poliția Otopeni.

Măsurile disciplinare au venit după uciderea japonezei Yurika Masuno în Corbeanca. Viorel Vasile a precizat că în decembrie 2012 s-a dispus cercetarea disciplinară a șefului Poliției Ilfov și a celor doi adjuncți ai acestuia, Ionel Lefter și Nicolae Baicu.

Efectele pandemiei de coronavirus în România: Au crescut consumul de alcool, violenţa domestică şi consilierea psihologică