Şeful Poliţiei Române, noi declaraţii despre întâlnirea cu interlopii clanului Duduianu: „Nu s-a încheiat odată cu înmormântarea”

Chestorul șef Liviu Vasilescu, inspector general al Poliției Române, a declarat că întâlnirea cu interlopii din clanul Duduianu a fost organizată în noaptea de dinaintea înmormântării lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, pentru a se evita un eventual scandal, pentru că informațiile pe care poliția le deținea ”nu erau tocmai pozitive”.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 19:51
Şeful Poliţiei Române, noi declaraţii despre întâlnirea cu interlopii clanului Duduianu: „Nu s-a încheiat odată cu înmormântarea”

Vasilescu a explicat, la Antena 3, că polițiștii nu au negociat cu familia decedatului. Șeful Poliției Române a explicat că tot el a luat legătura și cu preoții pentru a li se comunica faptul că înmormântarea interlopului va avea loc la ora 8 dimineața, nu la ora 13:00, așa cum fusese programată.

Citeşte şi: Şeful Poliţiei a recunoscut întâlnirea cu Duduienii despre înmormântarea lui Emi Pian. „Poliţia nu a negociat siguranţa populaţiei”

A fost o operațiune oficială a Poliției Române pentru a asigura prin orice mijlocea, în cadru legal, siguranța populației și ordinea publică. Operațiunea nu s-a încheiat odată cu înmormântarea, ea a continuat în diverse zone.

Sâmbătă, când am revenit din concediu, am ajuns la concluzia că trebuie să merg în teren. Atât sâmbătă, cât și în noaptea de sâmbătă spre duminică, am fost de mai multe ori în zona Sectorului 5 pentru a verifica efectivele, iar informațiile pe care le primeam nu erau tocmai pozitive.

Aveam informații că urmau să se împartă pachete în diverse zone și nu puteam să ținem sub control. Aveam informații că urmau să vină mulți din zona familiei și nu numai și am apelat la elementul surpriză. Să devansăm ora înmormântării pentru ca tot ce pregătiseră ei să nu mai aibă loc. Am vrut să evităm să iasă scandal în stradă și îmbolnăviri.

Întâlnirea a avut loc pe domeniul public. A fost în zona rondului. Am cerut să fie adus un reprezentant al familiei. I-am comunicat că la ora 8 trebuie să aibă loc înmormântarea. Nu a fost o negociere. Au mai venit 2-3 persoane, le-am spus același lucru și au spus că au înțeles.

Și cu reprezentanții bisericii am luat legătura și eu și reprezentanții Poliției Capitalei. La fel și cu Jandarmeria. După ce am discutat cu reprezentanții Jandarmeriei, am plecat să verific mai multe posturi. Chiar am fost oprit într-un filtru, am băut o cafea cu băieții. Nu m-am ascuns. De Paștele Blajinilor, m-am întâlnit cu reprezentanții romilor și le-am explicat. Ne-am întâlnit și cu reprezentanții romilor la Buzău, când a fost carantina.”, a spus Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.