Şeful PPDD Bucureşti: „Taxa” pentru o candidatură pe listele pentru Senat, o BĂŞCĂLIE

Jurnaliştii de la Gândul au aflat cât costă participarea pe listele parlamentare ale partidului lui Dan Diaconescu: 50.000 de euro. Cu un personaj fictiv, ei au obţinut, în 24 de ore, un loc pe listele PPDD pentru Senat. Şeful PPDD Bucureşti, Radu Orzaţă, a declarat, la România TV, că discuţia cu jurnalistul deghizat de la Gândul a fost "o băşcălie".

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 19:18
Şeful PPDD Bucureşti: „Taxa” pentru o candidatură pe listele pentru Senat, o BĂŞCĂLIE

Conform jurnaliştilor de la Gândul, şeful PPDD Bucureşti, Radu Orzaţă, l-a anunţat pe personajul fictiv Călin Pompiliu Popescu că urmează să fie candidatul PPDD într-un colegiu din Bucureşti pentru funcţia de senator în Parlamentul României. Mai mult, Orzaţă a dezvăluit şi că există o „taxă” pe care candidatul o plăteşte partidului: 50.000 euro pentru un loc de senator.

Contactat de jurnaliştii de la România TV, şeful PPDD Bucureşti a declarat că a făcut „băşcălie„, pentru că lista cu candidaţi era deja închisă.

La toată lumea e cu bani. Campania nu se face cu bani? Nu este un preţ. Este o estimare a unei campanii decente care include flyere, bannere, apariţii TV. De unde şi până unde un preţ?„, a spus Radu Orzaţă.

Legat de discuţia pe care a avut cu jurnalistul deghizat în potenţial candidat, preşedintele PPDD Bucureşti a declarat că a fost „o discuţie neserioasă”. „Referitor la discuţia cu domnul respectiv, a fost neserioasă din capul locului. A fost o băşcălie. A fost total neserioasă discuţia. Din punct de vedere tehnic, nici nu mai era posibilă o nouă candidatură. Tehnic, dureaza destul de mult să întocmeşti un dosar. Era imposibil. Despre ce vorbim? A fost, în realitate, o bătaie de joc, pentru că nu era practică. Pe de altă parte, cu 50.000 de euro, eu estimez că se poate face, în Bucureşti, o campanie decentă„, a precizat Orzaţă.

Dacă în locul personajului fictiv era DNA, făceam aceeaşi băşcălie pe care am şi făcut-o. Atitudinea mea de băşcălie era dată de oboseală. Tehnic, era imposibil. Aveam deja lista închisă, actele erau făcute. Este exclus ca în ultima zi de depunere a candidaturii să vii cu dosarul. Era un telefon neserios şi un candidat neserios„, a completat acesta.