Şeful RA-APPS, Gabriel Surdu, bruia interceptările efectuate de SRI şi DNA cu dispozitive sofisticate

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, ştia că e interceptat şi bruia aparatele SRI şi DNA. Această informaţie apare în referatul de arestare preventivă în care procurorii scriu că Gabriel Surdu reprezintă un pericol pentru alterarea anchetei.

01 mai 2015, 16:07

În referatul procurorilor se arată că în biroul directorului RA-APPS, s-au găsit două dispozitive generatoare de bruiaj, pentru a-și proteja discuțiile ambientale și cele telefonice de eventuale monitorizări ale DNA și SRI.

Citeşte şi: Şeful RA-APPS, Gabriel Surdu, cercetat sub control judiciar. Instanţa a respins propunerea de ARESTARE

De asemenea, potrivit unor surse judiciare, au fost descoperite nouă telefoane mobile în biroul său de la RA-APPS, iar în mașina sa, alte trei telefoane mobile și un dispozitiv special, cu inscripția „GSM BOX PROTECTION AGAINST SPY-PHONES”.

„Din datele existente, rezultă că acest dispozitiv a fost conceput pentru a detecta și indica activarea ilegală a unui telefon mobil. Mai mult, față de această funcție principală, acest dispozitiv creează interferențe în zona înconjurătoare a microfonului telefonului, generând „un zgomot alb”, care suprimă microfonul în telefon, făcându-l inutil”, se arată în referatul DNA.

Cu alte cuvinte, acest dispozitiv împiedica interceptarea telefonică, una dintre cele mai folosite mijloace de probare a vinovăţiei folosite de DNA.

CITEŞTE ŞI: REFERAT. Cum a fost turnat şeful RA-APPS de Cristinel Bîgiu. DNA cere arestarea lui Gabriel Surdu

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, este cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este suspectat că i-a cerut şefului CJ Buzău să faciliteze firmei sale obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro, a decis Tribunalul Bucureşti. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.