Şeful secţiei de obstetrică-ginecologie I a SJU Argeş, condamnat la închisoare cu suspendare

Şeful secţiei de obstetrică-ginecologie I de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Argeş, medicul Constantin Ghica, a fost condamnat de Judecătoria Piteşti la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, decizia nefiind definitivă.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 11:23
Şeful secţiei de obstetrică-ginecologie I a SJU Argeş, condamnat la închisoare cu suspendare

Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Piteşti, decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Argeş.

De asemenea, medicului i s-a interzis să îşi mai exercite profesia în specialitatea obstetrică-ginecologie. Instanţa a stabilit şi un termen de încercare de patru ani în cazul medicului.

Magistraţii piteşteni au mai stabilit ca medicul să plătească despăgubiri de peste 500.000 de lei familiei fetei decedate. Banii vor fi daţi de medic, în solidar cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş. De asemenea, firma de asigurări unde doctorul Ghica îşi încheiase poliţa de asigurare pentru malpraxis a fost obligată la plata alături de inculpat a sumelor datorate părţii civile.

Medicul Constantin Ghica a fost reclamat pentru malpraxis de familia unei tinere pe care acesta o avea ca pacientă şi care a decedat, pe numele doctorului fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. În luna martie 2009, dosarul a fost înaintat instanţei de judecată.