Şeful SECURITĂŢII ceauşiste, generalul Iulian Vlad, RUPE TĂCEREA. VIDEO

Generalul Iulian Vlad, fost șef al Securității Statului, s-a hotărât să vorbească, după 26 de ani de la Revoluţie, acum când dosarul ei a fost trimis către arhivă.

29 nov. 2015, 15:32
Şeful SECURITĂŢII ceauşiste, generalul Iulian Vlad, RUPE TĂCEREA. VIDEO

În acest an, apropierea zilelor în care românii își amintesc de evenimentele din decembrie pare să fie însoțită de dezvăluiri spectaculoase. Probabil că dosarul Revoluției a fost clasat, personaje centrale ale revoluției, care au păstrat tăcerea până acum, fac dezvăluiri importante. Generalul Iulian Vlad a ieșit public, acuzând existența unei veritabile cupole oculte care ar fi confiscat și folosit revolta spontană a populației, în decembrie 1989.

Citeşte şi: DOCUMENT SECRET. Nicolae Ceauşescu ştia că va fi înlăturat de la putere şi OMORÂT

Sunt emoționat pentrucă după 26 de ani de tăcere impusă, iau pentru prima oară cuvântul în public, în afara depozițiilor din procesele mele în urma cărora m-am ales cu o condamnare de 25 de ani de închisoare, din care am executat patru ani la teribila închisoare Jilava. Emoționat pentru că m-am revăzut cu vechii mei camarazi şim colaboratori. Nu suntem singurii depozitari ai adevărului. Poate că fiecare, aflându-ne în anumite poziții, poate că stăpânim mai bine adevărurile pe care le-am observat din acele poziții. E tot atât de adevărat că în ceea ce mă priveşte prin natura serviciului pe care îl aveam trebuia să cunosc și ansamblul situaţiei şi trebuie să vă mărturisesc, cu modestia care se impune, că am cunoscut-o și stăpânit-o”, a declarat generalul Iulian Vlad.

Generalul colonel Iulian Vlad a condus departamentul Securității Statului între anii 1987 – 1989. Iulian Vlad a avut în mâna sa puterea de a ordona foc, în plin, în demonstranți. Cert este că nu a făcut-o, semnând astfel sfârșitul regimului Ceaușescu. Mai mult, Iulian Vlad a relatat că Elena Ceaușescu, i-ar fi ordonat, înainte de a se urca în elicopter, să dea ordinul de a se trage, în mulțime, fără milă. El nu a respectat ordinul. 

Astfel, deși a avut un rol cheie în căderea regimului și evitarea plănuitului război civil, pe 23 decembrie a fost exclus de la putere.