Şeful SRI: Ameninţarea TERORISTĂ a crescut constant în ultimele luni

Publicat: Marţi, 12 Februarie 2013 16:29 // Actualizat: Marţi, 12 Februarie 2013 17:06 // Sursa: RTV.net

Şeful SRI, George Maior, a declarat marţi, după audierea în comisia parlamentară de control a Serviciului Român de Informaţii, că, în România, în ultimele luni, a crescut ameninţarea teroristă.

"Am menţionat creşterea constantă a ameninţării teroriste în ultimele luni, în legătură cu teritoriul naţional. Noi încercăm să ţinem departe de teritoriul naţional această ameninţare care a afectat deja foarte serios un stat vecin, Bulgaria. Un alt aspect de prioritate care a fost menţionat a fost legat de securitatea cibernetică a ţării. Am avut posibilitatea să contracarăm atacuri extrem de dure la adresa infrastructurii statului pe acest domeniu, inclusiv instituţii fundamentale ale statului, cum este MAE sau instituţii din domeniul economiei",  a declarat Maior, după discuţiile cu parlamentarii.

Directorul SRI a menţionat totodată şi faptul că există o tendinţă de creştere a crimei organizate transnaţionale, transfrontaliere, care s-a manifestat prin acţiuni inclusiv în centrul Bucureştiului, respectiv atacul armat de la Vitan, unde Serviciul a avut o cotnribuţie decisivă în identificarea făptuitorului.

Maior a mai spus că a evocat şi aspecte fundamentale legate de securitatea economică, securitatea energetică, corupţia la nivel strategic, care sunt avute în vedere de misiunile Serviciului şi activitatea sa curentă.

Directorul SRI a spus că această creştere a ameninţării teroriste nu trebuie să îngrijoreze în mod deosebit, Serviciul menţinând gradul de alertă la albastru precaut.

"Nu trebuie să ne îngrijorăm în mod deosebit pentru că încercăm să ţinem departe de graniţele naţionale - prin măsuri, prin operaţiuni, prin decizii ale Serviciului legate de anumite persoane care călătoresc în spaţiul teritoriului naţional - să ţinem departe de graniţele naţionale această ameninţare. (...) Am putut menţine prin activitatea Servicului şi în cooperare cu alte instituţii acest grad de alertă albastru precaut şi sper să reuşim acest lucru în continuare", a spus Maior.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 feb 01:37
...securitatea energetica, coruptia la nivel strategic, care sunt avute in vedere de misiunile Serviciului si activitatea sa curenta. Sursa AICI (http://www.rtv.net/seful-sri-amenintarea-terorista-a-crescut-constant-in-ultimele-luni_66055.html) Ziua de...
12 feb 18:05
...de control a Serviciului Român de Informaţii, că, în România, în ultimele luni, a crescut ameninţarea teroristă. Citeste mai mult pe RTV.NET. ...
1
EUR
4.7509
RON
23 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H