Şeful SRI şi ambasadorul SUA, la Guvern UPATE

Ambasadorul Sua la București, Hans Klemm, și directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, au venit, joi, la Palatul Victoria, unde au stat aproximativ o oră.

19 mai 2016, 10:00

Şeful SRI şi ambasadorul SUA în România au discutat, joi, cu premierul Dacian Cioloș, în contextul vizitei de lucru pe care șeful Guvernului o va efectua începând de duminică în SUA, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

Dacian Cioloş se întâlnește, joi, la Palatul Victoria și cu reprezentanții companiei Exxon Mobil.

În cadrul vizitei în SUA, Cioloș va avea o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, și va discuta cu o serie de înalți oficiali ai Administrației americane, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu membri ai comunității românești din zona Washington.

Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei ‘From shared security to shared prosperity’. Scopul este evidențierea succesului Parteneriatului strategic cu SUA în domeniul securității, precum și articularea unei dimensiuni economice de o ambiție similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creștere economică, stabilitate și predictibilitate„, a anunțat Guvernul.

Din delegația oficială vor mai face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat Manuel Costescu de la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

 

 

 

 

CITEŞTE ŞI: Reacţia ambasadorului SUA după ce Traian Băsescu l-a acuzat de trafic de influenţă VIDEO