Șeful Statului Major al Armatei ruse, Valeri Gherasimov, rănit pe frontul din Ucraina

Armata din Ucraina, alimentată cu informaţii importante de la armatele occidentale, l-ar fi rănit pe nr. 1 din armata lui Putin. Informaţia nu a fost confirmată de Rusia.

01 mai 2022, 17:32
Șeful Statului Major al Armatei ruse, Valeri Gherasimov, rănit pe frontul din Ucraina

Şeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, ar fi fost rănit pe teritoriul Ucrainei, lângă Izium, în regiunea Harkov, transmite agenția de presă Rador, care citează publicația ucraineană unian.net.

Informaţia a fost publicată de jurnalistul militar și bloggerul Alexander Schulman.

Valeri Gerasimov, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost rănit la piciorul drept, fără fractură osoasă. Viața sa nu este în pericol.

Generalul de armată Valeri Gherasimov și alți ofițeri se aflau la postul de comandă asupra căruia Forțele Armate ale Ucrainei au efectuat o lovitură precisă. Potrivit informațiilor preliminare, 20 de ofițeri au fost uciși. Canalul Telegram „Vertical” relatează că șeful Statului Major General al Rusiei, Valeri Gherasimov, încearcă să părăsească Izium, unde ruşii suferă pierderi uriașe.

Contraofensiva armatei lui Zelenski. Armata Ucrainei, o nouă incursiune în Rusia, explozii puternice
Anterior, Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, a anunțat că o explozie a avut loc sâmbătă în apropierea locației șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov.

Lupte grele pentru Insula Şerpilor. Ucraina atacă cu rachete, 42 de soldaţi ruşi au murit
Valeri Gherasimov a fost trimis recent în această regiune, pentru a comanda personal ofensiva din direcția Izium, potrivit publicației ucrainene prm.ua.

„În urmă cu o oră am primit confirmarea exploziei de ieri din Izium, în apropierea cartierului general al Armatei a 2-a de invadatori.

Chiar în locul unde se află cartierul general al șefului Statului Major General al Federației Ruse, Gherasimov, care a venit personal să conducă atacul asupra Slavianskului”, a scris consilierul ucrainean, pe canalul său de Telegram.

Pe rețelele sociale au fost postate informații care indică faptul că Gherasimov ar fi fost rănit, dar deocamdată nu există nicio confirmare oficială în acest sens.

Încă un general rus ucis în Ucraina, anunţă presa de la Kiev

Autorităţile ucrainene spun că generalul-maior rus Andrei Simonov a fost ucis în apropierea oraşului Izum din regiunea de nord-est a Harkovului, informează Kiev Post.

Unităţile Gărzii Naţionale au raportat la 30 aprilie că au depistat un post de comandă de teren al Armatei 2 Ruse în zonă şi au transmis coordonatele militarilor a căror artilerie a tras asupra poziţiilor. Peste 30 de vehicule blindate ruseşti, inclusiv tancuri, au fost lovite în salvele rachetelor.Consilierul prezidenţial Oleksei Arestovici a declarat într-un interviu publicat pe YouTube că aproximativ 100 de militari ruşi au fost ucişi, inclusiv Simonov.Datele din domeniul public disponibile despre ceea ce este echivalentul american al unui general de brigadă, spun că Simonov a fost un lider senior al unităţilor de război electronic. Potrivit datelor Kyiv Post, moartea sa ar fi a zecea în rândurile generalilor Rusiei din Ucraina din 24 februarie.Videoclipul postat pe reţelele de socializare a arătat că presupusul post de comandă a fost lovit de ceea ce părea a fi rachete Grad trase dintr-un sistem sau sisteme de rachete cu lansări multiple.Potrivit autorităţilor ucrainene, doi generali ruşi au fost ucişi în ultima săptămână din aprilie în zona ocupată a regiunii Herson.