Şeful STS Cluj a aflat la ora 21.00 unde se situa avionul prăbuşit în Apuseni

Şeful STS Cluj a declarat, miercuri, că abia la ora 21.00 a aflat locul exact în care s-a prăbuşit avionul din Munţii Apuseni, pilotat de Adrian Iovan.

29 ian. 2014, 10:16
Şeful STS Cluj a aflat la ora 21.00 unde se situa avionul prăbuşit în Apuseni

Eu personal am ştiut aproape exact la ora 21.00, pe baza unor informaţii primite de la ROMATSA, datorită unui avion care zbura de la Cluj spre Bucureşti pe deasupra locului incidentului”, a spus Ioan Rus, şeful STS Cluj.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, STS a respectat toate procedurile.

„Îmi doresc din suflet ca în acest caz să se desfăşoare o anchetă şi să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat. (…) Din punctul instituţiei, într-un sistem de urgenţă nu se poate acţiona decât în baza unor proceduri foarte stricte. Procedurile au fost respectate de la A la Z, fără niciun fel de problemă. (…) STS nu localizează avioane, nu localizează telefoane, nu localizează oameni. Pune la dispoziţia celor care sunt implicaţi în rezolvarea situaţiei de urgenţă date despre localizarea apelului, care sunt primite de la operatorii de telefonie mobilă”, a explicat Ioan Rus.

CITEŞTE ŞI Şeful ISU Cluj: Nu noi am fost veriga slabă în cazul accidentului aviatic, dar am avut sincope

Pe 20 ianuarie, un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, s-a prăbuşit într-o pădure din munţii Apuseni. În urma accidentului, Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, iar ceilalţi cinci ocupanţi ai avionului au fost răniţi.


loading...
Partenerii noștri