Şeful trenului în care a fost găsită Iulia Ionescu a fost audiat

Şeful trenului în care a fost găsită Iulia Ionescu, fata de 15 ani dispărută miercuri în Capitală, Cornel Grigoriciuc, a fost audiat, duminică, la Suceava, în acest caz, de un ofiţer de poliţie sucevean.

16 feb. 2014, 20:09
Şeful trenului în care a fost găsită Iulia Ionescu a fost audiat

Şeful de tren a fost audiat de un ofiţer de poliţie din Suceava, la solicitarea anchetatorilor bucureşteni care se ocupă de acest caz, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: DOSAR PENAL în cazul Iuliei Ionescu, ELEVA DISPĂRUTĂ de acasă

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, care a dispărut miercuri în Capitală, a fost găsită sâmbătă într-un tren cu care venea de la Suceava la Bucureşti. Ea a fost adusă la Bucureşti de Poliţie şi predată familiei, după ce a fost audiată. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, fata le-a declarat poliţiştilor că a stat la o mănăstire din judeţul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava. Potrivit lui Stoica, poliţiştii din Suceava au verificat toate mănăstirile şi chiar biserici din judeţ şi nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Citeşte şi. PRIMA DECLARAŢIE A DUHOVNICULUI Iuliei Ionescu. Ce a spus preotul despre eleva dispărută

Pe de altă parte, Cornel Grigoriciuc, şeful trenului în care a fost găsită fata, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gara Suceava de un bărbat, şi el îmbrăcat în haine monahale. Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile – pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren. Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti. Şeful de tren a mai spus că a anunţat Poliţia la 112 după ce a recunoscut-o pe fată, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv.

Fata avea bilet pe ruta Suceava – Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava. „S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu”, a spus Catană.

Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia Ionescu i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

CITEŞTE ŞI: Declaraţiile TATĂLUI IULIEI IONESCU după ce fiica sa a fost găsită: Bucuria mea este mare


loading...