PRIMA DECLARAŢIE A DUHOVNICULUI Iuliei Ionescu. Ce a spus preotul despre eleva dispărută VIDEO

Duhovnicul Iuliei Ionescu, eleva Colegiului "Sf. Sava" din Capitală dispărută zilele trecute, a vorbit la slujba de duminică despre faptele fetei şi despre fuga ei. Preotul Visarion Alexa a declarat că ştia de intenţia fetei. Mai mult, acesta a subliniat, în timpul slujbei de duminică, că taina spovedaniei i-a interzis să ofere detalii inclusiv anchetatorilor despre destăinuirile acesteia.

RomaniaTV.net
16 feb. 2014, 11:05
PRIMA DECLARAŢIE A DUHOVNICULUI Iuliei Ionescu. Ce a spus preotul despre eleva dispărută VIDEO

„Nu sunt stăpânul nimănui şi nu spun nimănui ce să facă. Nu manipulez conştiinţe, nu îndrum lumea să facă anumite lucruri, pentru că fiecare om este stăpân pe viaţa şi pe faptele lui. Iar pe faptele copiilor sunt stăpâni părinţii. Părinţii Iuliei s-au spovedit la mine şi ştiau toate lucrurile şi toate pericolele la care le este expus copilul. Şi bunicilor şi părinţilor le-am adus la cunoştinţă faptul că Iulia trebuie îngrijită îndeaproape. De aceea sfatul meu este pentru toţi părinţii: cunoaşteţi-vă copiii! Ajungeţi la inima lor! Dacă copii tac în faţa dvs. asta nu înseamnă că nu au probleme. Noi spune „e vesel, e voios”. Asta nu înseamnă că nu au probleme. S-a pus întrebarea dacă e potrivit ca un copil de 15 ani să se spovedească. Gândiţi-vă că totuşi cineva ştia de Iulia. Că acel cineva este duhovnicul ei. Nu ştia unde a plecat pentru că această decizie a luat-o singură, dar ştia de intenţia ei şi aceasta a fost adusă la cunoştinţă părinţilor şi cu toate acestea părinţii s-au străduit să aibă grijă de ea. E un pic nedrept să spui că e nepotrivit ca un copil să se spovedească. Întotdeauna spovedania Iuliei avea loc aici, în faţa icoanei, cu mama şi bunica la doi metri în spatele ei. Nu venea singură la spovedit şi la biserică. (…) Eu nu sunt pus să dau directive, sunt pus aici doar să ascult, nu judec, nu condamn, nu critic, doar ascult”, a spus preotul Visarion Alexa, de la Biserica Sfântul Nicolae.


Mesajul lui Gigi Becali pentru Iulia Ionescu, eleva dispărută din Bucureşti

IULIA IONESCU a fost găsită. Nimeni nu a ştiut nimic de fată până sâmbătă, când a fost găsită în trenul care plecase din Suceava cu destinaţia Bucureşti.

Potrivit poliţiei, adolescenta a fost identificată în oraş de către agenţi îmbrăcaţi în civil şi urmărită până la gară. Un bărbat în straie monahale i-a cumpărat minorei un bilet de tren pentru Bucureşti, însă fata a urcat singură. În compartiment a fost supravegheată de poliţiştii în civil, care voiau să vadă dacă Iulia ia legătura cu cei care au ajutat-o să se ascundă timp de patru zile.

Pe drum, fata a vorbit la telefon cu mama ei. Copila a rugat-o printre lacrimi să o ierte şi i-a spus că vine acasă. La un control, Iulia Ionescu a fost recunoscută şi de şeful de tren, care a anunţat poliţia.

Poliţiştii aflaţi în tren au coborât cu minora la Focşani şi ulterior au adus-o cu o maşină la Bucureşti. Poliţia continuă ancheta pentru a afla unde a stat Iulia în cele patru zile, cine a găzduit-o şi de ce nu a anunţat nimeni autorităţile. De asemenea, este căutat şi călugărul care a fost văzut cumpărându-i minorei un bilet de tren.

Potrivit România TV, fata le-ar fi declarat anchetatorilor că a stat la o mănăstire din Suceava. Surse citate de Monitorul de Suceava susţin că Iulia Ionescu a stat la mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini.

Patriarhia Română a declanșat propria anchetă în cazul elevei Iulia Ionescu. Reprezentanții bisericii vor să afle dacă fata a fost găzduită de vreo mănăstire fără să anunțe autoritățile. 

În acelaşi timp, poliţia continuă ancheta pentru a afla unde a stat Iulia în cele patru zile, cine a găzduit-o şi de ce nu a anunţat nimeni autorităţile. De asemenea, este căutat şi călugărul care a fost văzut cumpărându-i minorei un bilet de tren.

IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ. Ce le-a spus părinţilor la patru zile de la dispariţie

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat că nicio mănăstrire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, referitor la dispariţia adolescentei Iulia Ionescu, de 15 ani, din Bucureşti, care ar fi vrut să se călugărească.