Şeful TSD: Guvernul Orban tergiversează programul de credite garantate de stat pentru IMM. Nu au nimic pregătit

Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susţine că Guvernul Orban tergiversează programul de credite garantate de stat pentru IMM şi că "în realitate nici nu au nimic pregătit, sperând că după sărbători le vine inspiraţia“.

17 apr. 2020, 16:41
Şeful TSD: Guvernul Orban tergiversează programul de credite garantate de stat pentru IMM. Nu au nimic pregătit

Deputatul social-democrat Bogdan Cojocaru scrie pe Facebook că România se află în „coada” Europei în ceea ce priveşte măsurile financiare pentru sprijinirea firmelor mici şi mijlocii, iar Guvernul a încropit rapid, în ultima săptămână, două programe de ajutor anunţate cu „surle şi trâmbiţe“.

„După multe aşteptări, în ziua de lansare a programului IMM invest, a picat site-ul! Foarte convenabil spun eu. Dacă n-au reuşit timp de o lună să ia vreo măsură pertinentă, doar nu ne aşteptam să facă un program întreg de ajutor. Nici ei nu se aşteptau, astfel încât tergiversează prin cascadorii media, neavând în realitate nimic pregătit şi sperând că poate după sărbători le vine inspiraţia. Vi se pare conspiraţionist? Dar acuzaţiile lui Cîţu că ar fi un atac informatic? Dar ale lui Orban şi “Marcel hai -Valea” care spuneau că primarii PSD complotează să scoată oamenii la biserici de Înviere?“, afirmă liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

El mai spune că PNL este „total” depăşit de situaţie şi aruncă vina în stânga şi în dreapta într-un mod „ridicol”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a precizat sâmbătă că Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a prezentat public date care indică „un atac informatic” asupra site-ului IMM Invest.

„Cine a atacat acest site? De ce a fost atacat?”, se întreabă Cîţu, menţionând că procedura de înregistrare se va relua de la zero.

Platforma IMM Invest pentru înscrierea în programul de credite garantate de stat pentru IMM s-a blocat la puţin timp de la anunţarea programului, ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmând că probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST şi avertizând că va afla cine este în spatele acestui atac. Într-o declaraţie de presă, la ora 10:00, ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, IMM-urile din România au acces la programul IMM Invest, prin care pot beneficia de credite garantate cu până la 90%.