Şeicul Omar Bakri: România e TĂRÂM ISLAMIC, luptă în Afganistan, deci e ŢINTĂ LEGITIMĂ

Publicat: Joi, 04 Octombrie 2012 13:10 // Actualizat: Vineri, 05 Octombrie 2012 09:16 // Sursa: RTV.net

Şeicul Omar Bakri, unul dintre liderii militanţi islamişti, a declarat că România, alături de Bulgaria, este o ţintă legitimă, argumentul fiind acela că cele două state participă cu trupe la războiul din Afganistan. Într-un interviu acordat ziarului "24 Chasa", sirianul a susţinut că România este un tărâm islamic care va trebuie recuperat de musulmani, trimiterea fiind la faptul că Balcanii s-au aflat sub ocupaţie otomană pentru mai bine de patru secole.

Foto: guardian.co.uk

"Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est:  România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia", a declarat Omar Bakri, precizând că prin prisma colaborării cu Israelul, Bulgaria şi România pot deveni ţinte teroriste:

"Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă", a mai spus şeicul Omar Bakri.

Expulzat din Arabia Saudită, Bakri a primit azil politic din partea Marii Britanii, stat care l-a "adăpostit" timp de 19 ani. Sirianul a fost nevoit să părăsească teritoriul britanic în anul 2004, imediat după atentatele din Londra, în prezent aflându-se în Liban.

Vezi care este răspunsul ministrului de Externe, Titus Corlăţean, la ameninţările lui Bakri.

Printre citatele celebre care  alcătuiesc portretul lui Omar Bakri se numără cel referitor la Osama Bin Laden ("Pentru ce să-l condamn? Îl condamn pe Tony Blair, îl condamn pe George W. Bush. Nu-l voi învinovăţi niciodată pe Osama Bin Laden şi nici pe vreun alt musulman"), precum şi descrierea făcută Israelului: "Vorbim de un cancer localizat în inima lumii musulmane. Trebuie eradicat şi indepartat".

Afirmaţiile lui Bakri vin în contextul tensiunilor apărute între Turcia şi Siria. Ankara a recurs în această săptămână la bombardarea unor obiective din Siria, drept represalii la incidentul din după-amiaza de miercuri, când mai multe obuze lansate din Siria au lovit un oraş turc. 

Ministerul român de Externe a condamnat "ferm acţiunile agresive ale Siriei împotriva Turciei din 3 octombrie 2012, care pun în pericol securitatea regională şi a NATO, reprezentând o încălcare gravă a normelor de drept internaţional". Potrivit unui comunicat al MAE transmis joi, "în calitate de membru NATO şi în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, România manifestă întreaga sa solidaritate cu Turcia şi poporul turc, exprimând compasiune faţă de victime şi familiile lor".

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 21:18
Votează email 0 email
...Bakri, precizând că prin prisma colaborării cu Iseraelul, Bulgaria şi România pot deveni ţinte terorist. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
04 oct 23:24
Răspunde | Votează email 1 email
Mihai Iosif
nu imi vine sa cred, asta e, trebuie sa ne pregatim,si in al doilea rand as vrea sa il bombardez pe araboi, sa nu ramana nici macar cenusa din el.Auzi tu un popor dac drept si viteaz, sa fie pe taram islamic,care defapt e tara noastra, recastigata cu sangele nostru de islamistii idioti care ne-au ocupat teritoriile cu forta. Sincer jos islamul oficial din partea mea.
04 oct 21:02
Răspunde | Votează email 2 email
Emil
Cam atat despre toleranta si "multiculturalism" Am primit cativa arabeti aici, acum Romania a devenit "taram islamic" si trebuie "eliberata".
04 oct 20:59
Răspunde | Votează email 0 email
nu am
hai sa-l bateem
04 oct 16:43
Răspunde | Votează email 2 email
De luca
Pânā pui tu bombe în România ,eu aș vrea să pun ...la pe fita
04 oct 16:09
Răspunde | Votează email 1 email
ion big dic
Bai islamuistule, daca pune mana romanul pe tine, iti rade barba si te fu_te si-n c_ur !!!
04 oct 15:12
Răspunde | Votează email 0 email
Pace adusa cu aremele?
Ceva normal... Când răul intră-n casa ta, reactii, gesturi extreme.
04 oct 13:30
Răspunde | Votează email 0 email
KMIKIK
1 PROST .
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H