Seismul din Pakistan a făcut peste 350 de morţi. Stare de urgenţă în zonele grav afectate

Publicat: Joi, 26 Septembrie 2013 11:35 // Actualizat: Joi, 26 Septembrie 2013 11:35 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 350 de persoane au murit în urma cutremurului puternic din Pakistan, care a devastat săptămâna aceasta o parte a provinciei pakistaneze Balucistan (sud-vest), potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi de autorităţi, relatează AFP.

Aproape 350 de persoane au murit în cutremurul din Pakistan şi 315 au fost rănite, potrivit Autorităţii responsabile cu gestionarea catastrofelor pentru provincia Balucistan, care cuprinde 44% din teritoriul pakistanez, dar numără numai 5% din populaţie.

Pakistanul a declarat stare de urgenţă în zonele din Balucistan devastate de cutremur, cel mai ucigaş din ţară, după cel din 2005 din Kashmir (nord-est), soldat cu cel puţin 73.000 de morţi.

Armata pakistaneză a mobilizat militari şi aproximativ o sută de medici şi infirmieri în Balucistan, unde salvatorii sunt în căutarea supravieţuirilor.

Cutremurul a fost resimţit până în India şi în Iran, două ţări vecine Pakistanului, şi a creat o "insulă" de noroi amestecat cu pietre în largul Gwadar, port pakistanez la Marea Arabiei, situat la aproximativ 400 de kilometri sud de epicentru.

Locuitorii din Gwadar au numit "Zalzala Koh" - Muntele Cutremurului - această insulă care va dispărea în cursul lunii viitoare, potrivit unor geofizicieni.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 sep 12:02
... Aproximativ 350 de persoane au murit în urma cutremurului puternic din Pakistan, care a devastat...
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H