FRF organizează un TRIAL în Madrid pentru juniorii români din SPANIA

Federaţia Română de Fotbal organizează în Spania, pe 15 şi 16 octombrie, prima acţiune de selecţie pentru juniorii români din străinătate, vizaţi fiind jucători născuţi în 1999 şi 2000, informează site-ul FRF.

09 oct. 2014, 16:31
FRF organizează un TRIAL în Madrid pentru juniorii români din SPANIA

FRF organizează, în premieră, un trial în Spania, la Madrid, la baza clubului Getafe, al cărui antrenor este Cosmin Contra. Pe 15 şi 16 octombrie va avea loc acest prim trial în afara României pentru echipele naţionale Under 15 şi Under 16 (jucători născuţi în 1999 şi 2000).

La acţiune au fost convocaţi 84 de juniori români legitimaţi la cluburi din Spania, dar sunt invitaţi toţi juniorii români din Peninsula Iberică, născuţi în 1999 şi 2000, indiferent dacă au primit sau nu faxul de convocare. Jucătorii trebuie să se prezinte la acţiune cu legitimaţia lor şi cu acordul scris din partea clubului la care evoluează. Acţiunea va avea loc la baza Ciudad Deportiva, pusă la dispoziţie de gruparea antrenată de Cosmin Contra.

Trialul se desfăşoară pe 15 octombrie, de la ora 14,30 (acţiunea durează între orele 16,30 şi 20,00) şi pe 16 octombrie, între orele 9,00 şi 12,30.

Dintre cei 84 de juniori români cărora li s-au trimis convocări pentru trialul Under 15 şi Under 16, unii evoluează la Real Madrid, Atletico Madrid, Getafe, Rayo Vallecano, Villarreal, Real Zaragoza, Recreativo Huelva, Almeria şi Malaga.

Staff-ul Federaţiei Române de Fotbal care va fi prezent la acţiunea de selecţie este format din Aurel Ţicleanu, managerul departamentului de scouting, Adrian Boingiu, antrenorul reprezentativei Under 16, Gabriel Manolache, antrenorul reprezentativei Under 15, şi Miodrag Belodedici, consilier al preşedintelui FRF.

La acţiune vor participa şi mai mulţi oficiali din fotbalul iberic, inclusiv Gines Melendez, directorul tehnic al Federaţiei din Spania.

„Este o idee pe care preşedintele Răzvan Burleanu a prezentat-o înainte de a deveni preşedinte FRF şi pe care acum o punem în aplicare. Mă bucur că dăm o şansă numeroşilor jucători români din acest spaţiu de a intra în vederile echipelor naţionale de juniori. Este o acţiune inedită prin care formăm o punte de legătură între Federaţia Română de Fotbal şi aceşti copii, la care ne gândim, cu toate că ei sunt departe de casă. Le mulţumim tuturor celor din Spania care ne-au ajutat, în frunte cu Cosmin Contra şi cu preşedintele clubului Getafe. Este o acţiune la care va participa şi domnul Ambasador al României în Spania De asemenea, şi Gică Craioveanu şi-a anunţat intenţia de a fi prezent. Facem un apel şi către alţi copii români care pot participa la acţiune în acea perioadă să vină, sunt bineveniţi!”, a spus Aurel Ţicleanu.