SELFIE este cuvântul anului 2013 ales de Dicţionarele Oxford

"Selfie", autoportret foto realizat cu telefonul mobil şi postat apoi pe reţelele de socializare online, a fost ales cuvântul anului 2013 de Dicţionarele Oxford, lucrări de referinţă pentru limba engleză.

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 09:13

Cuvântul „Selfie” a fost preferat cuvintelor „twerk”, dans sugestiv pe care l-a făcut celebru cântăreaţa americană Miley Cyrus, şi „binge-watch”, vizionare maraton a programelor TV, se arată marţi într-un comunicat preluat de AFP, informează Agerpres.

Dicţionarele Oxford, ce recurg la un instrument de căutare capabil să analizeze aproape 150 milioane de cuvinte din limba engleză folosite pe internet în fiecare lună, au descoperit că utilizarea cuvântului „selfie” a crescut cu 17.000% în ultimul an. Potrivit acestei surse, prima apariţie a cuvântului a fost semnalată în 2002, pe un forum de conversaţii online australian.

Citeşte şi Cum a reuşit un american să fenteze MOARTEA cu ajutorul unui banal telefon FOTO

„Reţelele de socializare au contribuit la popularizarea acestui termen, hashtag-ul +selfie+ apărând pe site-ul de fotografii Flickr din 2004”, a spus Judy Pearsall, director editorial al Oxford Dictionaries. „Însă utilizarea lui s-a răspândit mult doar din 2012, cuvântul selfie fiind folosit în mod curent”, a adăugat ea.

Termenul „selfie” nu a intrat încă în Oxford English Dictionary (OED). E inclus în OxfordDictionaries.com din luna august. În aceeaşi lună, un „selfie papal” circula intens pe internet: Papa Francisc a pozat în mijlocul unui grup de adolescenţi, unul din ei făcând fotografia cu telefonul mobil.