Omul lui Dinu Patriciu, dat jos de Crin Antonescu

La propunerea lui Crin Antonescu, conducerea centrală a PNL a decis demiterea lui Adrian Semcu de la şefia filialei Prahova şi dizolvarea întregii conduceri a organizaţiei. Înlăturarea lui Semcu, cunoscut ca un apropiat al lui Dinu Patriciu,  survine după ce acesta a renunţat la demisia anunţată anterior.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 15:50
Omul lui Dinu Patriciu, dat jos de Crin Antonescu

Antonescu a spus că a propus BPC demiterea lui Semcu întrucât acesta a revenit asupra demisiei din calitatea de preşedinte al PNL Prahova chiar în şedinţa BPC, informează Mediafax.

„Fostul preşedinte Adrian Semcu a revenit, acum, în şedinţă, asupra demisiei. În calitate de preşedinte, am propus BPC demiterea preşedintelui PNL Prahova şi dizolvarea Biroului permanent teritorial. Această propunere a fost adoptată de BPC cu 25 de voturi «pentru», 3 voturi «împotivă» şi trei abţineri, votul fiind secret”, a spus Antonescu.

El a precizat că a propus BPC un Birou interimar al organizaţiei prahovene alcătuit din 21 de membri, mulţi dintre ei din vechiul biroul, respectiv toţi consilierii judeţeni, toţi foştii vicepreşedinţi şi foştii parlamentari .

„Preşedinte interimar al acestui organism este fostul vicepreşedinte Mircea Roşca. Este o opţiune care nu a fost a mea personală, ci consensuală, a Biroului. Am optat pentru o formulă coerentă, care să aibă determinare, hotărâre şi să acţioneze cât se poate de radical în Prahova, unul din câmpurile de bătălie foarte importante ale anului viitor”, a spus Antonescu.

„Motivele pentru care am solicitat demitere ţin de nevoia ca o organizaţie, într-un an electoral, să funcţioneze coerent şi eficient – nu se putea în condiţiile dinainte – şi, doi – nevoia ca cei care conduc să se afle în luptă reală cu actuala putere”, a spus Antonescu.

El a precizat că acest subiect nu are nicio legătură cu Dinu Patriciu. „Aşa cum a recunoscut domnul Semcu în şedinţa trecută a BPC, subiectul nu are nicio legătură cu Dinu Patriciu şi nimeni, în ce mă priveşte, nu a făcut o asemenea legătură”, a spus liderul liberal.

Adrian Semcu, preşedinte al PNL Prahova, anunţase, pe 9 decembrie, că demisionează din funcţie. Pe 12 decembrie el anunţa, în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL Prahova, că renunţă la demisie şi rămâne în funcţia de şef al filialei Prahova a PNL. Cu toate acestea, după plecarea acestuia de la şedinţa Biroul Politic al organizaţiei judeţene cei prezenţi au ales un nou preşedinte interimar.