Seminţe de in. De ce şi cât să mănânci. Cine ar trebui să le evite

Seminte de in. Diverse studii de specialitate legate de nutritie au ajuns la aceeasi concluzie: semintele de in sunt adevarate superalimente cu efecte extrem de benefice asupra sanatatii. Printre alte afectiuni, consumul de seminte de in poate: vindeca artrita, reduce mortalitatea cauzata de cancerul la san cu pana la 70%, proteja importiva cancerului ovarian, dilata arterele, trata sindromul tunelului carpian, proteja impotriva toxicitatii si multe altele.

RomaniaTV.net
14 feb. 2018, 08:05
Seminţe de in. De ce şi cât să mănânci. Cine ar trebui să le evite

Iata tot ce trebuie sa stii despre minunatele seminte de in. De ce si cat ar trebui sa mananci si ce se intampla in corp daca mananci zilnic seminte de in, timp de o luna. 

Aici ai toate informatiile despre DIETA RINA, cea mai populara dieta in Romania. 

Ar trebui consumate doar semnintele ori intreaga planta?

In primul rand, nu uita ca semintele sunt modalitatea ingenioasa a Naturii de a conserva interiorul pretios format din acizi grasi polinesaturati si alte vitamine solubile. Asta mai inseamna si faptul ca nu trebuie sa te ingrijorezi cu refrigerarea sa. Nu trebuie decat sa le tii intr-un recipient inchis astfel incat sa fie expuse la lumina si la schimbarile de temperatura care le-ar putea degrada.

Iar daca obiectivul tau principal este obtinerea nutrientilor beneficii si a fibrelor aflate in semintele de in atunci trebuie sa le mesteci bine. In plus, ar trebui sa te hidratezi bine intrucat ele absorb bine apa.

Care este mai bun? Uleiul de seminte de in ori semintele de in?

Adevarul ca ambele variante sunt la fel de bune cand este vorba despre efectele benefice pe care le au asupra sanatatii. Le-ai putea folosi pe rand. Iata cateva lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand incorporezi uleiul de seminte de in ori chiar semintele de in in dieta:

– nu incalzi niciodata uleiul din seminte de in: toate uleiurile bogate in acizi mononesaturati si polinesaturati se oxideaza rapid cand sunt incalzite. Asta inseamna ca uleiul din seminte de in nu trebuie folosit pentru a praji ceva in el.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.