SEMN RĂU înainte de SĂRBĂTORI? Doi Sori au fost văzuţi astăzi pe cerul României. Oamenii de ştiinţă nu prea pot explica fenomenul VIDEO

Publicat: Joi, 21 Decembrie 2017 14:51 // Actualizat: Joi, 21 Decembrie 2017 14:51 // Sursa: romaniatv.net

Fenomen rar, joi, chiar în ziua solstiţiului de iarnă, pe cerul României. Pe cer se puteau vedea doi Sori, unul mare şi puternic, celălalt mai mic şi mai puţin strălucitor. 

Fenomenul straniu a fost filmat şi fotografiat de un cititor România TV. Pe cer, în dreptul localităţii Ciolpani, pe DN 1, în jurul orei 9.30, se puteau vedea doi Sori. Unul mare şi altul mai mic, dar aproape la fel de puternic. Cel mic avea şi o pată de mai multe culori, de parcă ar fi fost un curcubeu. Oamenii de ştiinţă susţin că au o explicaţie pentru acest fenomen ciudat. 

Citeşte şi Ce a păţit o fată din Drăgăşani după ce a respectat o tradiţie pentru aflarea ursitului. "Vai, fata mamii, ai să te măriţi de trei ori"

Explicaţia oamenilor de ştiinţă ne bagă mai mult în ceaţă

Jim Kaler de la Universitatea din Illinois a declara în urmă cu ceva timp că "imaginea celor doi Sori este un efect al refracţiei luminii, dar este unul foarte rar întâlnit şi care nu este explicat pe deplin de ştiinţă".

Meteorologul Olga Mokeeva spune că "orice contribuie la distorsionarea luminii pe măsură ce aceasta trece prin atmosferă are abilitatea de a crea un miraj".

Astfel de fenomene ciudate au mai fost semnalizate în România în 2011, Cluj şi în 2015 în Dej. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H