Semnal de alarmă al sindicatelor din Educaţie: Şcoala nu este ring de box!

Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret cere formarea unui grup de lucru care să vină de urgenţă cu un set de măsuri concrete privind combaterea violenţei din unităţile de învăţământ. 

17 sept. 2019, 07:54
Semnal de alarmă al sindicatelor din Educaţie: Şcoala nu este ring de box!

„Şcoala nu este ring de box”, au transmis, marţi, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” care condamnă orice fel de act de violenţă la nivel de şcoală şi societate.

„Degeaba s-au cheltuit zeci de milioane de euro prin programe europene privind combaterea violenţei, dacă, până acum, nu a fost identificat niciun mijloc real pentru diminuarea fenomenului”, au mai transmis sindicaliştii.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor, consideră că fiecare caz de violenţă n şcoli trebuie sancţionat drastic.

„Avem două opţiuni: fie transformăm şcolile în unităţi militarizate, fie sancţionăm drastic fiecare caz în parte. În principiu, eu sunt pentru a doua opţiune. Însă, aşa cum profesoara care a dat cu spray lacrimogen a fost arestată, aşa ar fi trebuit să se întâmple şi cu tatăl care l-a bătut pe directorul Şcolii Băduleşti, din Judeţul Dâmboviţa. Nu trebuie să mai tolerăm astfel de acte în şcoala românească. În condiţiile în care nu vom lua măsuri de urgenţă, riscăm să transformăm şcolile în fortăreţe, cu detectoare de metale la intrare şi păzite de jandarmi”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret”.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită constituirea unui grup de lucru între reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, care să vină de urgenţă cu un set de măsuri concrete privind combaterea violenţei din unităţile de învăţământ.

Recent, o profesoară din Satu Mare a pulverizat spray lacrimogen către doi copii – de şase şi şapte ani, iar duminică un bărbat l-a agresat pe directorul Şcolii Gimnaziale din Băduleşti, chiar în incinta unităţii.

Poliţiştii din Dâmboviţa au transmis că a fost intocmit un dosar penal pentru ultraj, iar agresorul a fost amendat.